O zdravljenju z insulinsko črpalko


Občutite več svobode in prostosti

boy-climbing.jpgZdravljenje z večkratdnevnim vbrizgavanjem insulina z insulinskimi peresniki zahteva veliko predanost in odgovornost. Vbrizgavanje insulina večkrat na dan mora biti skrbno načrtovano in del vaše vsakodnevne rutine. Poleg tega je bazalni odmerek insulina zelo težko prilagoditi ob nepričakovanih izzivih v vsakodnevnem življenju.

Življenje z insulinsko črpalko je precej bolj preprosto in priročno. Črpalko lahko diskretno nosite na telesu, na primer na pasu ali v žepu. Ima infuzijski set s kanilo, ki se vstavi v podkožno tkivo. Črpalka nato neprekinjeno dovaja prilagodljiv odmerek kratkodelujočega insulina. Pred obroki preprosto pritisnete tipko, da dovedete dodaten odmerek (bolus).

Ni vam več treba vsak dan odmerjati insulina z insulinskim peresnikom, zato ste lahko v vsakdanjem življenju bolj neodvisni in prilagodljivi.

Z insulinsko črpalko je za vedno konec strogega urnika in pomanjkanja prilagodljivosti, ki so ju ljudje povezovali s sladkorno boleznijo, odmerke insulina pa prilagajate svojim potrebam.

Čeprav morate še vedno paziti, kako se prehranjujete in koliko se gibate, vam insulinska črpalka omogoča, da stvari počnete bolj spontano, lažje ter brez neprijetnosti in stresa.

Z insulinsko črpalko učinkoviteje obvladate vsakdanje situacije, kot so obroki ob različnih časih, nereden delovni čas, različna intenzivnost vadbe in spremembe ravni glukoze v krvi zaradi zdravstvenih težav, hormonskih nihanj ali zdravil.

Vedno več bolnikov s sladkorno boleznijo z večkratdnevnega vbrizgavanja insulina preide na zdravljenje z insulinsko črpalko in uživa prednosti tega zdravljenja.