Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Črni fižol in avokado

Potrebujemo: 

  • dve žlici oljčnega olja 
  • ¼ lončka sesekljane čebule 
  • lonček na rezine narezanih šampinjonov 
  • stisnjen strok česna 
  • dve veliki jajci 
  • ¼ lončka črnega fižola (iz pločevinke ali kuhanega) 
  • sol po okusu 
  • sveže mleti poper
  • polovico manjšega avokada (narezanega na kocke)
  • nekaj lističev svežega koriandra 

Lotimo pa se takole. Na ogretem oljčnem olju pražimo čebulo in šampinjone približno pet minut, občasno premešamo. Nato dodamo česen, pustimo minuto in premešamo. Jajci razžvrkljamo v manjšem lončku in prelijemo po šampinjonih. Dodamo črni fižol, solimo in popramo. Mešamo, dokler jajca ne zakrknejo, približno minuto. Pripravljeno jed položimo na krožnik ter okrasimo z avokadom in lističi koriandra.