Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Pogosta vprašanja

Splošna vprašanja

Infuzijski seti Accu-Chek imajo priključek luer-lock, ki izpolnjuje mednarodne standarde in se veliko uporablja v medicinskem inženiringu. Naši seti se lahko uporabljajo z vsemi črpalkami Accu-Chek in drugimi črpalkami, ki izpolnjujejo enak standard.

Uporaba hipoalergenih materialov je med glavnimi vodili družbe Roche. Naši infuzijski seti ne vsebujejo lateksa in PVC-ja, medtem ko lepila in topila uporabljamo, le kadar je to zares potrebno. Tudi samolepljivi del seta je oblikovan tako, da koža pod njim lahko diha. Vendar pa alergijskih reakcij ne moremo popolnoma izključiti. Včasih se pojavijo nenadoma, čeprav neki izdelek uporabljate že dalj časa. Če se pojavi alergijska reakcija, se s svojim zdravnikom pogovorite, s katerimi izdelki bi lahko nadaljevali udobnejše zdravljenje.

Zaradi vodnih športnih aktivnosti in silnega potenja se lahko zmanjša lepljivost samolepljivega dela. Za dodatno varnost vašega mesta za infuzijo uporabite samolepljivi del, ki bolje prepušča vodo (na primer Tegaderm™ ali Opsite™ IV3000™). Za boljšo lepljivost si najprej očistite kožo s čistilnimi robčki, pustite, da se posuši, na kožo položite sterilno obvezo, set vstavite skozi obvezo in ga nato prekrijte z drugo sterilno obvezo.

Sete Accu-Chek lahko odklopite, zato lahko med aktivnostjo tudi črpalko popolnoma odklopite. Z zdravnikom se pogovorite o priporočenem času, ko imate lahko odklopljeno črpalko in uživate v športni aktivnosti ali dnevu na plaži.

Bolečina na mestu infuzije lahko pomeni, da uporabljate set, ki vam ne prodre dovolj globoko pod kožo, kar občutijo predvsem otroci ali vitki ljudje. Če uporabljate set Accu-Chek TenderLink, poskusite prilagoditi kot vstavljanja. Če uporabljate set s kotom vstavljanja 90 stopinj, se s svojim zdravnikom posvetujte o drugi igli ali dolžini kanile.

Priporočamo, da mesto vstavljanja jeklene kanile zamenjate vsakih 48 ur, mesto vstavljanja mehke kanile pa vsakih 72 ur, saj se tako mesto vstavljanja ne bo vnelo. Pomembno je, da si v 1 uri ali največ 3 ure po vsaki novi vstavitvi izmerite raven glukoze v krvi in se tako prepričate, da set deluje pravilno.

Čeprav pri vstavljanju seta občasno začutite, kot bi vas kdo uščipnil, se večini uporabnikom nošenje seta zdi udobnejše kot dajanje injekcij. Ko set vstavite pod kožo, je tako udoben, da večina uporabnikov pozabi nanj.

Veliko izdelkov in površinskih materialov vsebuje sredstva za mehčanje, da so izdelki in materiali mehkejši. Taki materiali lahko izzovejo alergijske reakcije ali pa so celo rakotvorni. Sredstva za mehčanje se večinoma uporabljajo v izdelkih iz PVC. Infuzijski seti Accu-Chek ne vsebujejo PVC, zato v njih ni sredstev za mehčanje, še posebno di(2-etilheksil) ftalata (DEHP) in dibutil ftalata (DBP).

V resnici imajo bolniki po svetu raje sete z jeklenimi iglami. V primerjavi s seti z mehko kanilo pri setih z jeklenimi iglami skoraj ni možnosti, da se igla pod kožo naguba, tako da se prekine dotok insulina. Jeklena igla je za nošenje prav tako udobna kot mehka kanila. Uporabniki seta Accu-Chek Rapid-D Link pravijo, da se ga je le treba navaditi. Nikelj, ki se v manjših koncentracijah uporablja v jeklenih iglah, redko povzroči alergijsko reakcijo, vendar v tem primeru uporabniki preprosto zamenjajo jekleno kanilo z mehko.

Infuzijski set Accu-Chek Insight Flex je s posebnim priključkom narejen posebej za insulinsko črpalko Accu-Chek Insight. Ni združljiv s priključki luer-lock.

Zaradi vodnih športov in silnega potenja se lahko zmanjša lepljivost samolepilnega dela – zato za dodatno varnost mesta za infuzijo uporabite samolepilni del, ki bolje prepušča vodo (npr.) Tegaderm™ ali Opsite™ IV3000™). Za boljšo lepljivost si najprej očistite kožo s čistilnimi robčki, pustite, da se posuši, na kožo položite sterilno obvezo, set vstavite skozi obvezo in ga nato prekrijte z drugo sterilno obvezo. Tako je infuzijski set zaščiten v nekakšnem sendviču.

Infuzijske sete Accu-Chek lahko vedno odklopite. Zato tudi med aktivnostjo svojo črpalko lahko popolnoma odklopite. S svojim zdravnikom se pogovorite o priporočenem času, ko imate lahko odklopljeno insulinsko črpalko in uživate v športu ali dnevu na plaži.

Bolečina na mestu za infuzijo lahko pomeni, da uporabljate set, ki v vašo kožo ne prodre dovolj globoko (to občutijo predvsem otroci in vitki ljudje). Če uporabljate set s kotom vstavitve 90 stopinj, se s svojim zdravnikom posvetujte o drugi igli ali dolžini kanile.

Priporočamo, da mesto vstavitve jeklene kanile zamenjate na 48 ur, mesto vstavitve mehke kanile pa na 72 ur, saj se mesto vstavitve tako ne bo vnelo. Pomembno je, da si v 1 uri ali največ 3 ure po vsaki vstavitvi nove kanile izmerite raven glukoze v krvi in se tako prepričate, da set deluje pravilno.

Čeprav pri vstavljanju seta občasno začutite, kot bi vas kdo uščipnil, se večini uporabnikov zdi nošenje infuzijskega seta udobnejše kot dajanje injekcij.

Uporaba hipoalergenih materialov je med glavnimi vodili družbe Roche. V naših infuzijskih setih ni ne lateksa ne PVC. Lepila in topila uporabljamo, le kadar je to zares potrebno. Tudi samolepilni del seta je oblikovan tako, da koži ne preprečuje dihanja. Kljub temu nikoli ne moremo povsem izključiti alergijskih reakcij. Včasih se pojavijo nenadoma, tudi če nek izdelek uporabljate že dalj časa. Če se pojavi alergijska reakcija, se s svojim zdravnikom pogovorite, s katerimi izdelki bi lahko nadaljevali udobnejše zdravljenje.

Veliko izdelkov in površinskih materialov vsebuje sredstva za mehčanje, da so izdelki in materiali mehkejši. Taki materiali lahko izzovejo alergijsko reakcijo ali so celo rakotvorni. Sredstva za mehčanje se večinoma uporabljajo v izdelkih iz PVC. Ker infuzijski seti Accu-Chek ne vsebujejo PVC, v njih ni sredstev za mehčanje, še posebno ne dietilheksil ftalata (DEHP) in dibutil ftalata (DBP).


Accu-Chek Insight Flex

Opis

Narejen posebej za insulinsko črpalko Accu-Chek Insight. Pri infuzijskem setu Accu-Chek Insight Flex sta varnost in prilagodljivost zagotovljeni z 90-stopinjskim kotom in mehko kanilo. Izbirate lahko med ročno in samodejno vstavitvijo, slednjo z napravo za vstavljanje Accu-Chek LinkAssist Plus.

Navodila za uporabo

VSTAVITEV

Kot 90°

MATERIAL

Mehka kanila

KANILE

6, 8 in 10 mm

CEVKE

40, 70 in 100 cm

Prednosti in značilnosti
  • Škatlico za iglo odlikuje edinstven mehanizem, ki iglo sprosti, samo kadar je potrebno. S tem se zmanjša tveganje nenamernega zbodljaja z iglo.
  • Infuzijski set je oblikovan tako, da je dovolj velik in enostaven za oprijem.
  • Samodejna vstavitev z napravo Accu-Chek LinkAssist Plus
  • S snemljivim priključkom z zaobljenimi robovi je manj možnosti za nenamerno odključitev infuzijskega seta.
  • Slišni klik potrdi pravilno priključitev cevke za dovajanje na infuzijski set.
  • Glede na svoje želje in potrebe lahko izbirate med več dolžinami kanile in cevke za dovajanje.
Tehnični podatki
Kot vstavitve:

90°

Material kanile:

mehka kanila

Kanila:

27 gauge

Priključek:

Snemljiv, na mestu vstavitve, z zaobljenimi robovi, da je manjše tveganje nenamerne odključitve

Dolžine kanile:

6, 8 in 10 mm

Dolžine kompleta:

40, 70 in 100 cm

Skupna višina:

6,3 mm

Samolepilnost:

Udobno, samolepilna zaščita; različna lepilna sredstva glede na infuzijski set Accu-Chek Insight in glede na občutljivost kože

Uporaba z insulinsko črpalko:

Narejeno posebej za insulinsko črpalko Accu-Chek Insight