Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

 Pravno obvestilo

Prosimo vas, da si pred obiskom spletne strani www.accuchek.si preberete Pravno obvestilo in pogoje uporabe spletnih strani. Z obiskom spletne strani nadaljujte le, če se s pogoji uporabe strinjate.

Spletne strani smo oblikovali s potrebno skrbnostjo in tudi v prihodnje bomo
storili vse, da bodo informacije na teh spletnih straneh res točne in podatki
ažurni. Pridržujemo si pravico, da kadar koli spremenimo vsebino teh
spletnih strani, na kakršen koli način, ne glede na razlog in brez
predhodnega opozorila. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo
na lastno odgovornost. NITI ROCHE FARMACEVTSKA DRUŽBA D.O.O.
NITI KATERA KOLI DRUGA PRAVNA ALI FIZIČNA OSEBA, KI JE
SODELOVALA PRI NASTANKU IN IZDELAVI TEH SPLETNIH STRANI, V
NOBENEM PRIMERU NE ODGOVARJA ZA KAKRŠNO KOLI ŠKODO, KI
BI IZHAJALA IZ ZVEZE ALI BI BILA V ZVEZI Z OBSTOJEM, DOSTOPOM
DO IN/ALI Z UPORABO TEH SPLETNIH STRANI IN/ALI INFORMACIJ, KI
JIH TE SPLETNE STRANI VSEBUJEJO, IN/ALI ZARADI NEMOŽNOSTI
UPORABE INFORMACIJ NA TEH SPLETNIH STRANEH IN/ALI KAKRŠNE
KOLI NAPAKE ALI POMANJKLJIVOSTI V NJIHOVI VSEBINI, NE GLEDE
NA TO, ALI SO BILI OBVEŠČENI O MOŽNOSTI TAKE ŠKODE.

Vsebina te spletne strani je namenjena samo informiranju uporabnikov in v
nobenem primeru ne predstavlja ponudbe ali nasveta za nakup, trgovanje
ali kakršne koli transakcije. Informacije na tej strani tudi niso mišljene kot
nasvet glede vlaganj.

Informacije na spletni strani so le podpora in informativnega značaja, ne
morejo pa nadomestiti komunikacije med bolnikom in zdravnikom. Vse
informacije in podobe na teh spletnih straneh so v zakonsko dovoljenem
okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne
lastnine. Dokumenti, objavljeni na teh spletnih straneh, so lahko
reproducirani le v nekomercialne namene in se jih ne sme spreminjati ali
drugače uporabljati. Dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, se ne
sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne
namene. Vse blagovne znamke, omenjene na tej spletni strani, so v
lastništvu ali registrirane pri družbi Roche, razen če ni drugače navedeno.

Na spletni strani so v pomoč obiskovalcem podane tudi povezave z drugimi
spletnimi stranmi. Roche ne podaja mnenja o njihovi vsebini ter ne
prevzema odgovornosti za uporabo in vsebino spletnih strani tretjih oseb.
Vsebina spletnih strani je namenjena predvsem za obiskovalce v Sloveniji
in je pripravljena skladno s slovensko zakonodajo, ki ureja to področje.
Roche farmacevtska družba d.o.o. ne jamči mednarodnim uporabnikom, da
so vsi objavljeni podatki skladni z veljavnimi podatki v njihovi državi ter da
so izdelki in storitve na voljo v enaki obliki in pod enakimi pogoji.
Mednarodni uporabniki so pri prebiranju vsebin te spletne strani dolžni
ravnati skladno s predpisi, ki veljajo v njihovi državi.

Obvestilo o varstvu zasebnosti

1.    Identiteta upravljavca, pooblaščena oseba za varstvo podatkov in stiki
To spletno mesto upravlja Roche farmacevtska družba d.o.o., Ljubljana (v nadaljevanju: Roche ali mi). Za morebitna vprašanja ali predloge smo na voljo po elektronski pošti slovenija.accu-chek@roche.com ali telefonu 080 12 32.

Lahko pišete tudi naši pooblaščeni osebi za varstvo podatkov na global.rdc-dpo@roche.com.

2.    Kako uporabljamo vaše osebne podatke
Varstvo vaše zasebnosti je za nas zelo pomembno in zavedamo se, da so podatki o vašem zdravju občutljivi. Vaše osebne podatke obdelujemo skladno z veljavno zakonodajo.

V tem obvestilu o varstvu podatkov vam bomo pojasnili, kako uporabljamo osebne podatke, ki jih zberemo o vas, kadar:

a)    brskate po javnih straneh naših spletnih mest;
b)    zbiranje podatkov, ki nam jih posredujete
c)    sodelujete v anketah;
d)    komunicirate z nami po telefonu, elektronski pošti ali s spletnimi obrazci.
e)    oglaševanje glede na zanimanje

a)    Brskanje po javnih straneh naših spletnih mest

Če brskate po javnih straneh naših spletnih mest, tj. po vsebini, do katere lahko dostopate, ne da bi se prijavili v morebiten uporabniški račun, zberemo in obdelamo samo neobčutljive podatke o vas. Med vašim brskanjem po javnih straneh naših spletnih mest zlasti ne zbiramo podatkov o vašem zdravju. Osebne podatke obdelamo v obsegu, ki je potreben, da vam prikažemo želeno javno vsebino, denimo skladno z nastavitvami brskalnika. Osebne podatke obdelamo tudi skladno z zakonitimi interesi, da zaščitimo sisteme spletnih mest in izmerimo občinstvo za različne vrste ponujene vsebine. To naredimo tako:

Prijave na strežnik/IP-naslovi.

IP-naslov je število, ki vam ga dodeli računalnik, kadar koli obiščete splet.
Vsakršna računalniška identifikacija na spletu se opravlja z IP-naslovi, ki
računalnikom in strežnikom omogočajo prepoznavanje in medsebojno
sporazumevanje. Podjetje Roche zbira IP-naslove zato, da vodi upravljanje
sistema in da zbirne podatke sporoči podružnicam, poslovnim partnerjem
in/ali prodajalcem, ko opravljajo analizo spletnih strani in preverjajo njihovo
delovanje. Sistemske dnevniške datoteke se analizirajo v sedmih dneh in nato se nesumljivi podatki izbrišejo. Drugi podatki se ohranijo, dokler se ne dokaže varnostni incident.

Piškotki. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo v vaš sistem namesti naš spletni strežnik. Praviloma se naši piškotki uporabljajo samo med trajanjem vaše seje za namen merjenja občinstva. S piškotki tudi izboljšamo prijaznost ponudbe do uporabnika, denimo shranimo jezikovne nastavitve. Piškotke lahko v nastavitvah brskalnika kadar koli pregledate, izbrišete ali onemogočite, vendar s tem utegnete izgubiti nastavitve za spletno mesto.

Spletni signali. Spletni signali (ali oznake dejanj) so majhni grafični elementi za analiziranje učinkovitosti spletnih mest, denimo z merjenjem splošnega števila obiskovalcev ali števila obiskovalcev, ki kliknejo vsebinske elemente spletnega mesta. Statistične podatke iz spletnih signalov analiziramo samo v anonimni obliki in na zbirni osnovi.

Google Analytics. Google Analytics je spletna analitična storitev, ki jo zagotavlja Google, Inc. (v nadaljevanju: Google). Google Analytics na osnovi piškotkov analizira, kako uporabniki uporabljajo javno vsebino našega spletnega mesta. Podatke, ki jih piškotek ustvari o vaši uporabi spletnega mesta (vključno z naslovom IP), Google pošlje in shrani v strežnik v Združenih državah Amerike. Piškotki storitve Google Analytics so lahko shranjeni dve leti, če jih prej ne izbrišete.

Google je certificiran po zasebnostnem ščitu EU–ZDA in z Googlom smo sklenili sporazum o obdelavi podatkov, da zagotovimo upravljanje storitve Google Analytics v našem imenu. V okviru storitve Google Analytics uporabljamo še funkcijo anonimizacije naslova IP. Če obiščete spletno mesto v državah članicah Evropskega gospodarskega prostora (EGP), se vaš naslov IP skrajša, preden zapusti EGP. Samo izjemoma, denimo zaradi nedelovanja sistemov, ki se izvajajo v Evropski uniji, se v Googlov strežnik v ZDA najprej pošlje celoten naslov IP in se tam skrajša.

Google uporabi te podatke v našem imenu skladno z zakonitim interesom za namen ocenjevanja vaše uporabe spletnega mesta, namen priprave poročil o dejavnosti spletnega mesta za upravitelje spletnega mesta ter namen zagotavljanja drugih storitev v povezavi z dejavnostjo spletnega mesta in uporabe interneta. Google sme te podatke prenesti tretjim osebam, če je to predpisano z zakonom ali če tretje osebe podatke obdelajo v Googlovem imenu. Google ne poveže vašega naslova IP z drugimi podatki, ki jih hrani.

Privolitev v uporabo storitve Google Analytics lahko prekinete z učinkom za prihodnost, tako da prenesete in namestite dodatek za brskalnik za prekinitev uporabe storitve Google Analytics, ki je na voljo na http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en (ne deluje v vseh mobilnih napravah in brskalnikih). Storitev Google Analytics v mobilnih in drugih napravah lahko tudi onemogočite, tako da kliknete to povezavo: kliknite tukaj in prekinite uporabo storitve Google Analytics.

Opomba: Google Analytics deluje samo na javnih straneh našega spletnega mesta, torej ne deluje na straneh našega spletnega mesta, do katerih dostopate, ko ste prijavljeni v račun.

Vtičniki za družbena omrežja, Shariff. Uporabljamo vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju: vtičniki), ki jih zagotavljata družbeni omrežji Facebook in Google +1. Storitvi upravljata družbi Facebook, Inc., in Google, Inc.

-    Upravljavec omrežja Facebook (facebook.com) je Facebook, Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, ZDA. Vtičnike omrežja je mogoče prepoznati po logotipu Facebook (bela črka f na modrem ozadju ali ikona dvignjenega palca) ali obvestilu »Facebookov vtičnik za družbena omrežja«. Za seznam vseh vtičnikov obiščite https://developers.facebook.com/docs/plugins/. Obvestilo o zasebnosti omrežja Facebook je na voljo na https://www.facebook.com/policy.php.
-    Upravljavec omrežja Google+ (plus.google.com) je Google, Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA. Vtičniki omrežja so označeni z logotipom Google, logotipom Google +1 ali s pripisom »Googlov vtičnik za družbena omrežja«. Lahko si jih ogledate na http://plus.google.com. Ustrezno Googlovo obvestilo o varstvu zasebnosti je na voljo na https://developers.google.com/+/web/buttons-policy.

Uvedli smo rešitev Shariff, s katero varujemo vašo zasebnost ob obisku našega spletnega mesta. Shariff zagotavlja, da se ob nalaganju strani našega spletnega mesta podatki ne prenašajo upravljavcu. Šele ko omogočite izbrani vtičnik in s tem privolite v prenos podatkov, brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s strežniki upravljavca. Shariff nadomesti upravljavčeve običajne gumbe »Deli z drugimi« in zaščiti vaše brskanje pred upravljavčevim sledenjem. Več informacij najdete v pojavnih informacijah zraven tipk za preklop aktivacije. Obiščite stran za razvijalce rešitve Shariff (https://github.com/heiseonline/shariff).

Ko aktivirate vtičnik, nimamo več vpliva na podatke, ki so zbrani z njim. Informacije o namenu in obsegu zbiranja in obdelave podatkov pri ustreznih upravljavcih ter o vaših pravicah, ki so povezane s tem področjem, in možnih nastavitvah za varstvo zasebnosti najdete v upravljavčevem pravilniku o zasebnosti, ki je na voljo na zgornji povezavi.

Storitve. Za zagotavljanje dodatnih informacij utegnemo na nekaterih spletnih mestih Roche uporabljati aplikacije in vsebinska orodja tretjih oseb, denimo Google Zemljevide. Ko uporabljate te storitve, lahko te tretje osebe prejmejo vaše osebne podatke, tudi naslov IP. Mesta, na katerih uporabljamo storitve tretjih oseb, so jasno označena, da se lahko odločite o njihovi uporabi.

B) Zbiranje podatkov, ki nam jih posredujete

Osebni podatki. Naše spletne strani lahko obiščete, ne da bi pri tem
navajali svoje osebne podatke. Vaše osebne podatke lahko zbiramo, le če se vi odločite, da nam jih posredujete.
Zbiramo in obdelujemo vaše osebne podatke (ime, priimek, datum rojstva, naslov, telefon in
el. naslov) le z vašo privolitvijo. Podjetje Roche d.o.o. vam zagotavlja, da bo z vsemi vašimi informacijami ravnalo strogo zaupno in jih ne bo posredovalo tretjim osebam v njihovo rabo..

Vaši posredovani podatki se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja ne
odjavite.

Zbirni podatki. V nekaterih primerih iz podatkov, ki nam jih sporočate,
izločimo osebne identifikatorje in nato take podatke shranimo v agregatni
(zbirni) obliki. Kombiniramo jih lahko z drugimi informacijami za oblikovanje
anonimnih zbirnih statističnih podatkov (npr. število obiskovalcev, izvorno
ime domene ponudnika internetnih storitev), ki so nam v pomoč pri
izboljšanju naših izdelkov in storitev.

Vaša privolitev – za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov
S posredovanjem osebnih podatkov prek menija Registracija merilnika,
Prijava na informacije in Pošljite nam el. sporočilo na spletni
strani www.accu-chek.si in strinjanjem s splošnimi določili, se šteje, da soglašate s tem, da družba Roche d.o.o. vzpostavi, zbira, vodi, uporablja, obdeluje in shranjuje vaše osebne podatke in druge podatke o vas kot uporabniku, na način in v namene, opisane v nadaljevanju; obenem izjavljate in potrjujete, da ste seznanjeni s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki
se nanašajo na vas v skladu z določbami 29., 30., 31., 32. in 33. Člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, UPB1, Uradni list RS, št.94/2007); izjavljate tudi, da vas je podjetje Roche d.o.o. seznanilo z dejstvom, da je posredovanje osebnih podatkov prostovoljno, in da če navedenih osebnih podatkov ne želite posredovati, vas podjetje Roche d.o.o. ne bo obveščalo o informacijah ali ponudbah, ne boste sodelovali v nagradni igri in v zvezi z vašimi osebnimi podatki ne bo izvajalo tržnih raziskav; seznanjeni ste, da se lahko iz sistema sporočil kadar koli izpišete, in sicer tako, da to sporočite na elektronski naslov slovenija.accuchek@roche.com ali pokliče na 080 12 32.

Podjetje Roche d.o.o. bo vaše osebne podatke kot upravljavec
osebnih podatkov uporabljalo za:

- za namene obveščanja o skrbno izbranih informacijah in ponudbah, za katere bo menilo, da so za vas zanimive
- Podatki, ki se zbirajo samodejno

Nekatere podatke prejmemo samodejno, kadar koli obiščete naše spletne
strani ali nam pošljete elektronsko pošto. Za vsakega obiskovalca naših
spletnih strani naš strežnik avtomatsko prepozna ime obiskovalčevega
področja, ne pa tudi njegovega elektronskega naslova. Zbiramo samo
skupne informacije o tem, katere strani obiskovalci odpirajo in obiskujejo,
ter o informacijah, ki jih obiskovalec posreduje, na primer pregledne
informacije in/ali prijave na spletne strani. Analiziramo samo skupne
informacije, ki jih posredujejo obiskovalci naših spletnih strani, da bi
izboljšali vsebino in storitve, ki jih ponuja naša spletna stran.
Med to samodejno tehnologijo, ki jo uporabljamo, spadajo na primer prijave
na strežnik/IP-naslovi, piškotki in spletne lučke.

C) Sodelovanje v anketah

Če privolite v sodelovanje v naši anketi, vaše poslane podatke obdelamo za namene raziskovanja in trženja. Če v anketi ni drugače navedeno, lahko sodelujete anonimno in mi ne moremo povezati vnesenih podatkov z vami, temveč jih samo analiziramo v zbirni obliki skupaj z vnesenimi podatki drugih.

Ankete, v katere je treba vnesti osebne podatke, so ustrezno označene in lahko jih izpolnite iz svojega računa. Sodelovanje je vedno prostovoljno. Če ne želite sodelovati, to ne omeji storitev, če ni drugače navedeno v povabilu k sodelovanju v anketi.

D) Komunikacija z nami po telefonu, elektronski pošti ali s spletnimi obrazci

Če komunicirate z nami po telefonu, elektronski pošti, s spletnimi obrazci ali na druge načine, vaše podatke za stik in navedene osebne podatke obdelamo, tudi če nimate računa za Roche. Te podatke obdelamo samo v obsegu, potrebnem za odgovor na vašo poizvedbo, in jih izbrišemo, ko jih ne potrebujemo več kot dokazno gradivo (navadno tri leta), razen če soglašate z uporabo podatkov za druge namene, ki vam jih sporočimo, ko nam daste soglasje.

E) Pri dodajanju vsebine na spletne strani sodelujemo tudi z oglaševalskimi podjetji kot tretjimi osebami. Ta podjetja lahko uporabljajo anonimne informacije (piškotke, oznake spletnega mesta in internetni signal) o vaših obiskih spletnih strani Accu-Chek in drugih spletnih strani, in sicer zaradi spremljanja učinkovitosti oglaševanja in posredovanja oglasov o naših izdelkih in storitvah, ki bi vas lahko zanimali. Kot večina oglaševalcev tudi mi oglase objavljamo tam, kjer mislimo, da dosežejo uporabnike. Eden od načinov za to je, da oglaševalskim podjetjem, s katerimi sodelujemo, dovoljujemo njihove piškotke ob posameznih obiskih spletnih strani Accu-Chek. Tako ta oglaševalska podjetja lahko prepoznajo obiskovalce, ki so že kdaj bili na spletnih straneh Accu-Chek. Kadar posameznik obišče spletno stran tretje osebe, na kateri je oglaševalsko podjetje zakupilo oglasni prostor, to podjetje lahko prepozna posameznikovo zanimanje za naše izdelke in storitve, zato mu potem prikaže naše oglase.

Evropska zveza za digitalno oglaševanje skrbi za spletno mesto, kjer uporabniki lahko zavrnejo prejemanje oglasov, ki izhajajo iz spremljanja zanimanja, in sicer od nekaj ali vseh oglaševalskih podjetij, vključenih v program. Več informacij o tem in o vaših izbirah na tem področju je na povezavi http://www.youronlinechoices.eu/

3.    Varnost
Roche izvaja ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za varstvo osebnih podatkov pred naključnim ali nezakonitim uničenjem, izgubo, spremembo, nepooblaščenim razkritjem ali dostopom do osebnih podatkov, ki so preneseni, shranjeni ali kako drugače obdelani.

4.    Kdo je prejemnik vaših podatkov
Roche deli vaše osebne podatke z vašim soglasjem in nadalje po potrebi v povezavi z navedenimi nameni, skladno z veljavno zakonodajo, sodnimi odločbami ali državnimi predpisi. Roche uporablja notranje in zunanje ponudnike ter posrednike, denimo za informacijske sisteme in vzdrževanje, izpolnitev poslovnih transakcij, na primer zagotavljanja storitev strankam, ali komuniciranje. V vseh teh primerih je dostop do nešifriranih podatkov omejen na tiste, ki morajo poznati te podatke. Roche je tudi sklenil sporazume o obdelavi podatkov za zagotovitev, da ponudniki in posredniki obdelajo osebne podatke samo v imenu Rocheja ter ob upoštevanju ustreznih tehničnih in organizacijskih ukrepov.

Roche ne bo prodal ali drugače prenesel vaših osebnih podatkov tretjim osebam za njihovo rabo, če vi tega niste izključno dovolili.

5.    Prenos v druge države
Vaše osebne podatke, ki jih zberemo o vas, lahko prek spletnega mesta prenesemo v državo, v katerih ne velja enaka zakonodaja o varstvu podatkov kot v državi, v kateri ste prvotno navedli podatke. Ko podatke prenesemo v druge države, jih varujemo skladno s tem obvestilom o varstvu zasebnosti. Zlasti bomo pri teh prenosih podatkov upoštevali ustrezne standarde, denimo klavzule o varstvu podatkov, ki jih je potrdila Evropska komisija, ali zasebnostni ščit EU–ZDA. Če želite izvod klavzul, nam pišite ali nas pokličite (podatke za stik najdete v prvem razdelku).

6.    Vaše pravice in njihovo uveljavljanje
Skladno z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov lahko:

- zahtevate informacije o svojih osebnih podatkih, ki jih obdelamo, in izvod teh podatkov ter
  popravite ali dopolnite netočne podatke;
- zahtevate izbris osebnih podatkov ali omejite njihovo obdelavo skladno z zakonsko podlago;
- prejmete osebne podatke, ki ste nam jih navedli skladno s pogodbo ali soglasjem,
  v strukturirani, razširjeni in strojno berljivi obliki skladno z zakonskimi zahtevami;
- na osnovi individualnih razlogov in veljavne zakonodaje nasprotujete obdelavi osebnih
  podatkov, ki temelji na katerem koli našem zakonskem interesu;
- kadar koli umaknete soglasje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave na osnovi soglasja,
  preden ste ga umaknili.

Imate pravico, da ne sodelujete v avtomatiziranem individualnem sprejemanju odločitev. Takih postopkov ne uporabljamo brez vašega predhodnega soglasja.

Če imate račun, lahko pravice uveljavite tako, da v računu spremenite nastavitve zasebnosti, upravljate dovoljenja ter prenesete in naložite popravljene podatke.

Če nimate računa oziroma imate težave ali druga vprašanja, pišite nam ali naši pooblaščeni osebi za varstvo podatkov (podatke za stik najdete v prvem razdelku).

Če niste zadovoljni z Rochejevim načinom obdelave vaših podatkov ali Rochejevimi odgovori na vaša vprašanja, se lahko pritožite pristojnemu organu za varstvo podatkov v državi običajnega prebivališča.

7.    Izjava o zasebnosti za otroke
Naše spletne strani so namenjene odraslim. Od oseb, za katere vemo, da so mlajše od 15 let, ne zbiramo osebno določljivih podatkov brez predhodnega preverljivega soglasja njihovega zakonitega zastopnika. Ta zakoniti zastopnik ima pravico, da si na svojo zahtevo ogleda podatke, ki jih je otrok sporočil, in/ali zahteva njihov izbris.

8.    Posodobitve obvestila o varstvu zasebnosti
Obvestilo o zasebnosti redno pregledujemo in morebitne posodobitve objavimo na tem spletnem mestu. To obvestilo o varstvu zasebnosti je bilo nazadnje posodobljeno 7.5.2018. Ob morebitni spremembi obdelave, ki temelji na vašem soglasju, vas bomo prosili za novo soglasje.

9.    Viri tretjih oseb
Obvestilo o varstvu zasebnosti ne velja za spletna mesta tretjih oseb, za katere je na našem spletnem mestu povezava in na katerih ne nadziramo vsebine ali izvajanja varstva zasebnosti. O povezavi na spletno mesto tretje osebe vas bomo obvestili.