Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Obvestilo o obdelavi osebnih podatkov

Zadnja revizija: 20. 7. 2023

Splošna izjava o zasebnosti

V družbi F. Hoffmann-La Roche Ltd in vseh podružnicah družbe Roche (v nadaljevanju »družba Roche«) smo zavezani k varovanju vaših osebnih podatkov v skladu z veljavnimi zakoni o varstvu podatkov. To obvestilo o obdelavi osebnih podatkov opisuje vrste osebnih podatkov, ki jih lahko zbira družba Roche, sredstva, s katerimi lahko družba Roche zbira, uporablja ali deli vaše osebne podatke, ukrepe, s katerimi družba Roche varuje vaše osebne podatke in izbire, ki so vam na voljo glede uporabe vaših osebnih podatkov.

To obvestilo se nanaša na spletne strani Roche in Accu-Chek, ki imajo povezavo na to obvestilo. Naše spletne strani lahko vsebujejo tudi povezave do spletnih strani drugih oseb, pri čemer ne priporočamo oziroma nismo odgovorni za vsebino na teh straneh ali virih, to obvestilo pa se ne nanaša na spletne strani drugih oseb, četudi do njih lahko dostopate preko povezave na naši spletni strani. Svetujemo vam, da se seznanite z obvestilom o obdelavi podatkov na teh spletnih straneh, preden zagotovite katerekoli podatke.

Za namene tega obvestila o zasebnosti izraz »osebni podatki« pomeni vse informacije, na podlagi katerih vas je mogoče neposredno ali posredno individualno prepoznati, kar med drugim vključuje vaše ime, naslov, e-poštni naslov in telefonsko številko.

Mladoletne osebe

Naše dejavnosti obdelave, opisane v tem obvestilu o zasebnosti, niso zasnovane ali namenjene za zbiranje osebnih podatkov od otrok, mlajših od 15 let, razen če je na platformi to izrecno navedeno. Na tem spletnem mestu zavedno ne zbiramo osebnih podatkov oseb, mlajših od 15 let, brez predhodnega, preverljivega soglasja staršev ali skrbnikov. Starši ali skrbniki lahko imajo pravico, da si na zahtevo ogledajo informacije, ki jih je posredoval otrok, in zahtevajo njihov izbris. Poleg tega morajo vse mladoletne osebe pridobiti dovoljenje staršev ali skrbnikov pred uporabo ali razkritjem kakršnihkoli osebnih podatkov na tem spletnem mestu oziroma spletnem viru.

Identiteta in kontaktni podatki upravljavca podatkov

Za upravljalca podatkov se šteje družba Roche Diagnostics International AG, Basel Branch Diabetes Care - 4052 Basel, Switzerland, kot matična družba podružnic poslovne enote za oskrbo sladkorne bolezni (v nadaljnjem besedilu »upravljavec osebnih podatkov«). Če so vaši osebni podatki predmet Splošne uredbe EU o varstvu podatkov 2016/679 (t. i. GDPR), je predstavnik EU-ja družba Roche Privacy GmbH, Emil-Barell-Str. 1, D-79639 Grenzach-Wyhlen.

Za upravljalca podatkov se šteje tudi Roche farmacevtska družba d.o.o., Stegne 13 G, Ljubljana, matična številka 1957023 (v nadaljnjem besedilu »upravljavec osebnih podatkov«) in spoštuje določbe veljavnega Zakona o varstvu osebnih podatkov in določila Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta ter se obvezuje, da bo vaše osebne podatke shranjevala, varovala in obdelovala v skladu s temi pravili.

Vprašanja o obdelavi vaših osebnih podatkov pa naslovite na:

Roche d.o.o., Stegne 13G, 1000 Ljubljana, Slovenija (s pripisom: za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov)

ALI

elektronski naslov: [email protected]

Kako in zakaj obdelujemo vaše osebne podatke

Na spletni strani bomo morda obdelovali vaše osebne podatke. Primeri osebnih podatkov, ki vas lahko neposredno razkrijejo vključujejo vaše ime, kontaktne informacije, elektronski naslov in druge podatke v kombinaciji s temi identifikatorji. Zbiramo lahko tudi določene osebne podatke, ki vas neposredno ne razkrivajo po imenu, lahko pa se z njimi identificira posamezni računalnik ali naprava, s katero dostopate do spletne strani.

Ta izjava o varstvu podatkov je namenjena pojasnilu, kako uporabljamo osebne podatke, ki jih zberemo o vas, kadar:

a) brskate po javnih straneh naših spletnih mest;
b) zbiramo podatke, ki nam jih posredujete;
c) komunicirate z nami po telefonu, elektronski pošti ali s spletnimi obrazci;
č) oglašujemo na podlagi zanimanja.

a) Brskanje po javnih straneh naših spletnih mest

Če brskate po javnih straneh naših spletnih mest, tj. po vsebini, do katere lahko dostopate, ne da bi se prijavili v morebiten uporabniški račun, zberemo in obdelamo samo neobčutljive podatke o vas. Med vašim brskanjem po javnih straneh na naših spletnih mestih ne zbiramo podatkov o vašem zdravju. Osebne podatke obdelamo v obsegu, ki je potreben, da vam prikažemo želeno javno vsebino, denimo skladno z nastavitvami brskalnika. Osebne podatke obdelamo tudi skladno z zakonitimi interesi, da zaščitimo sisteme spletnih mest in izmerimo občinstvo za različne vrste ponujene vsebine. To naredimo na naslednje načine:

Prijave na strežnik/IP-naslovi. IP-naslov je število, ki vam ga dodeli računalnik, kadar obiščete splet. Vsakršna računalniška identifikacija na spletu se opravlja z IP-naslovi, ki računalnikom in strežnikom omogočajo prepoznavanje in medsebojno sporazumevanje. Podjetje Roche zbira IP-naslove zato, da vodi upravljanje sistema in da zbirne podatke sporoči podružnicam, poslovnim partnerjem in/ali prodajalcem, ki opravljajo analizo spletnih strani in preverjajo njihovo delovanje. Sistemske dnevniške datoteke se analizirajo v sedmih dneh, nato se nesumljivi podatki izbrišejo. Drugi podatki se ohranijo, dokler se ne dokaže varnostni incident.

Piškotki. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo v vaš sistem namesti naš spletni strežnik. Praviloma se naši piškotki uporabljajo samo med trajanjem vaše seje za namen merjenja občinstva. S piškotki tudi izboljšamo prijaznost ponudbe za uporabnika, denimo s tem, da shranimo jezikovne nastavitve. Piškotke lahko v nastavitvah brskalnika kadarkoli pregledate, izbrišete ali onemogočite, vendar s tem lahko izgubite nastavitve za spletno mesto.

Spletni signali. Spletni signali (ali oznake dejanj) so majhni grafični elementi za analiziranje učinkovitosti spletnih mest, denimo z merjenjem splošnega števila obiskovalcev ali števila obiskovalcev, ki kliknejo na vsebinske elemente spletnega mesta. Statistične podatke iz spletnih signalov analiziramo samo v anonimni obliki in na zbirni osnovi.

Piwik PRO Analytics Suite uporabljamo kot programsko opremo za analizo naše spletne strani/aplikacije in orodje za upravljanje soglasja. Na podlagi piškotkov zbiramo podatke o obiskovalcih spletne strani. Zbrani podatki lahko vključujejo IP naslov, operacijski sistem, identifikator brskalnika, dejavnosti brskanja in druge informacije. Za obseg zbranih podatkov glejte Piwik PRO.

Izračunavamo kazalnike, kot so stopnja obiska ene strani, ogledi strani, seje in podobno, da razumemo, kako se naša spletna stran/aplikacija uporablja. Na podlagi zgodovine brskanja lahko ustvarimo profile obiskovalcev, da analiziramo njihovo vedenje, prikažemo prilagojeno vsebino in izvajamo spletne kampanje.

Rešitev gostimo na Microsoft Azure v Nemčiji/na Nizozemskem/v ZDA/Hongkongu/ElastX na Švedskem, podatki pa se hranijo za 14/25 mesecev.

Namen obdelave podatkov: analitika in sledenje konverzijam na podlagi privolitve. Pravna podlaga: Člen 6 (1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR).

Piwik PRO ne pošilja podatkov o vas drugim obdelovalcem podatkov ali tretjim osebam in jih ne uporablja za lastne namene. Za več informacij preberite politiko zasebnosti Piwik PRO.

Vtičniki za družbena omrežja, Shariff. To spletno mesto lahko uporablja vtičnike za družbena omrežja (npr. Facebookov »Všeč mi je«), ki vam omogočajo preprosto skupno rabo informacij z drugimi ljudmi. Kadar obiščete našo spletno stran, lahko upravljavec vtičnika za družbena omrežja v vaš računalnik namesti piškotek, da tako prepozna uporabnike, ki so že kdaj prej obiskali našo spletno stran. Če ste se pred brskanjem po naših spletnih straneh že prej prijavili na povezano spletno mesto v družbenem omrežju (npr. Facebook), omenjeni vtičnik tej spletni strani omogoča prejemanje informacij o vašem obisku izbranih strani na našem spletnem mestu. Vtičnik za družbena omrežja lahko zbira te informacije za vse obiskovalce, ki so se prijavili v družbena omrežja, ne glede na to, ali so posebej povezani z vtičnikom na naših spletnih straneh (npr. s klikom na »Všeč mi je« ali »Deli z drugimi«). Vtičnik za družbena omrežja lahko spletnemu mestu družbenih medijev omogoči tudi izmenjavo informacij o vaših dejavnostih na naših spletnih straneh z drugimi uporabniki spletne strani na družbenih omrežjih. Več podrobnosti o informacijah v skupni rabi po izbranem vtičniku za družbena omrežja lahko preberete v izjavi o zasebnosti spletnega mesta na družbenem omrežju.

Uvedli smo rešitev Shariff, s katero varujemo vašo zasebnost ob obisku našega spletnega mesta. Shariff zagotavlja, da se ob nalaganju strani našega spletnega mesta podatki ne prenašajo upravljavcu. Šele ko omogočite izbrani vtičnik in s tem privolite v prenos podatkov, brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s strežniki upravljavca. Shariff nadomesti upravljavčeve običajne gumbe »Deli z drugimi« in zaščiti vaše brskanje pred upravljavčevim sledenjem. Več informacij je v pojavnih informacijah zraven tipk za preklop aktivacije. Obiščite stran za razvijalce rešitve Shariff (https://github.com/heiseonline/shariff).

Ko aktivirate vtičnik, nimamo več vpliva na podatke, ki se zbirajo z njim. Informacije o namenu in obsegu zbiranja in obdelave podatkov pri ustreznih upravljavcih ter o vaših pravicah, ki so povezane s tem področjem, in možnih nastavitvah za varstvo zasebnosti najdete v upravljavčevem pravilniku o zasebnosti, ki je na voljo na zgornji povezavi.

Storitve. Za zagotavljanje dodatnih informacij lahko na nekaterih Rochevih spletnih mestih uporabljamo aplikacije in vsebinska orodja tretjih oseb, denimo Google Zemljevide. Kadar uporabljate te storitve, lahko te tretje osebe prejmejo vaše osebne podatke, tudi naslov IP. Mesta, na katerih uporabljamo storitve tretjih oseb, so jasno označena, da se lahko odločite o njihovi uporabi.

b) Zbiranje podatkov, ki nam jih posredujete

Osebni podatki. Naše spletne strani lahko obiščete, ne da bi pri tem navajali svoje osebne podatke. Vaše osebne podatke lahko zbiramo, le če se vi odločite, da nam jih posredujete in privolite v zbiranje (ime, priimek, datum rojstva, naslov, telefon in e- naslov). Podjetje Roche vam zagotavlja, da bo z vsemi vašimi osebnimi podatki ravnalo strogo zaupno in jih ne bo posredovalo tretjim osebam v njihovo rabo.

Podatki se zbirajo in hranijo v datotekah, shranjenih na strežnikih v Evropski uniji pri zunanjem izvajalcu storitev v oblaku.

Z vašo privolitvijo, vam bomo pošiljali trženjska e-poštna sporočila, podatke o tem pa bomo hranili, dokler bomo v stiku z vami in ne več kot tri leta po zadnjem stiku z vami. S posredovanjem podatkov se izrecno strinjate z obdelavo podatkov, ki razkrivajo vaše zdravstveno stanje, in sicer z namenom samodejnega prilagajanja in pošiljanja e-poštnih sporočil.

Vaše podatke lahko delimo s podružnicami družbe Roche in s ponudniki storitev v obsegu, ki je potreben glede na namen; to lahko pomeni prenos podatkov znotraj geografske regije, kar lahko nalaga drugačne obveznosti glede zasebnosti, kot veljajo v vaši matični državi. V tem primeru naš notranji dogovor o prenosu podatkov jamči, da so v družbi Roche določeni ustrezni ukrepi, podobno pa izvajamo tudi ustrezne zaščitne ukrepe, dogovorjene s sporazumi s ponudniki storitev.

Zbirni podatki. V nekaterih primerih iz podatkov, ki nam jih sporočate, izločimo osebne identifikatorje in nato take podatke shranimo v agregatni (zbirni) obliki. Združujemo jih lahko z drugimi informacijami za oblikovanje anonimnih zbirnih statističnih podatkov (npr. število obiskovalcev, izvorno ime domene ponudnika internetnih storitev), ki so nam v pomoč pri izboljšanju naših izdelkov in storitev.

Vaša privolitev – za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov

S posredovanjem osebnih podatkov v menijih Registracija merilnika, Prijava na novice in Pošljite nam el. sporočilo na spletni strani www.accu-chek.si ter Se strinjam s splošnimi določili se šteje, da soglašate s tem, da podjetje Roche vzpostavi, zbira, vodi, uporablja, obdeluje in shranjuje vaše osebne podatke in druge podatke o vas kot uporabniku, na način in v namene, opisane v nadaljevanju; obenem izjavljate in potrjujete, da ste seznanjeni s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2, Uradni list RS št. 163/22) in Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta; izjavljate tudi, da vas je podjetje Roche seznanilo z dejstvom, da je posredovanje osebnih podatkov prostovoljno, in da če navedenih osebnih podatkov ne želite posredovati, vas podjetje Roche ne bo obveščalo o informacijah ali ponudbah; seznanjeni ste, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete, in sicer tako, da to sporočite na elektronski naslov [email protected], [email protected] ali pokličete na telefon 080 12 32.

Podjetje Roche bo vaše osebne podatke kot upravljavec osebnih podatkov uporabljalo za:

 • pridobitev brezplačnih ugodnosti (enkrat ali dvakrat na leto baterije, dnevnik samokontrole in kontrolne raztopine) na vašo zahtevo (če nas pokličete ali nam pišete in naročite);
 • namene obveščanja v skladu z Zakonom o medicinskih pripomočkih (ZMedPri, Uradni list RS št. 98/09 in naslednji) in Pravilnikom o vigilanci medicinskih pripomočkov (Uradni list RS št. 61/10 in naslednji);
 • promocijsko obveščanje o skrbno izbranih informacijah in ponudbah, za katere ugotavlja, da bi bile za vas koristne in se nanašajo na informacije o vodenju in zdravljenju sladkorne bolezni, življenju s sladkorno boleznijo, vodenju podatkov o sladkorni bolezni, izboljšavi izdelkov, novih izdelkih, ponudbah za nove izdelke, ankete ter pozivih za posodobitev podatkov pri Accu-Chek, če boste s tem izrecno soglašali;

Nekatere podatke prejmemo samodejno, kadarkoli obiščete naše spletne strani ali nam pošljete elektronsko pošto. Za vsakega obiskovalca naših spletnih strani naš strežnik samodejno prepozna ime obiskovalčevega področja, ne pa tudi njegovega elektronskega naslova. Zbiramo samo skupne informacije o tem, katere strani obiskovalci odpirajo in obiskujejo, ter informacije, ki jih obiskovalec posreduje, na primer pregledne informacije in/ali prijave na spletne strani. Analiziramo samo skupne informacije, ki jih posredujejo obiskovalci naših spletnih strani, da bi izboljšali vsebino in storitve, ki jih ponuja naša spletna stran. K tej samodejni tehnologiji, ki jo uporabljamo, spadajo na primer prijave na strežnik/IP-naslovi, piškotki in spletni signali.

c) Komunikacija z nami po telefonu, elektronski pošti ali s spletnimi obrazci

Če komunicirate z nami po telefonu, elektronski pošti, s spletnimi obrazci ali na druge načine, vaše podatke za stik in navedene osebne podatke obdelamo. Te podatke obdelamo samo v obsegu, potrebnem za odgovor na vašo poizvedbo, in jih izbrišemo, ko jih ne potrebujemo več kot dokazno gradivo (tri leta), razen če soglašate z uporabo podatkov za druge namene, ki vam jih sporočimo, ko nam daste soglasje.

č) Spletno vedenjsko oglaševanje

Pri dodajanju vsebine na spletne strani sodelujemo tudi z oglaševalskimi podjetji kot tretjimi osebami. Ta podjetja lahko uporabljajo anonimne informacije (piškotke, oznake spletnega mesta, vtičnike za družbena omrežja in spletni signal) o vaših obiskih spletnih strani Accu-Chek in drugih spletnih strani (npr. Facebook), in sicer zaradi spremljanja učinkovitosti oglaševanja in posredovanja oglasov o naših izdelkih in storitvah, ki bi vas lahko zanimali. Kot večina oglaševalcev tudi mi oglase objavljamo tam, kjer mislimo, da dosežejo uporabnike. Eden od načinov za to je, da oglaševalskim podjetjem, s katerimi sodelujemo, dovoljujemo njihove piškotke ob posameznih obiskih spletnih strani Accu-Chek. Tako ta oglaševalska podjetja lahko prepoznajo obiskovalce, ki so že kdaj bili na spletnih straneh Accu-Chek. Kadar posameznik obišče spletno stran tretje osebe, na kateri je oglaševalsko podjetje zakupilo oglasni prostor, to podjetje lahko prepozna posameznikovo zanimanje za naše izdelke in storitve, zato mu potem prikaže naše oglase.

Evropska zveza za digitalno oglaševanje skrbi za spletno mesto, kjer uporabniki lahko zavrnejo prejemanje oglasov, ki izhajajo iz spremljanja zanimanja, in sicer od nekaj ali vseh oglaševalskih podjetij, vključenih v program. Več informacij o tem in o vaših izbirah na tem področju je na povezavi http://www.youronlinechoices.eu/.

Varnost

Podjetje Roche izvaja ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za varstvo osebnih podatkov pred naključnim ali nezakonitim uničenjem, izgubo, spremembo, nepooblaščenim razkritjem ali dostopom do osebnih podatkov, ki so preneseni, shranjeni ali kako drugače obdelani.

Deljenje informacij/prejemniki osebnih podatkov

Prejemniki vaših osebnih podatkov

Družba Roche lahko deli osebne podatke s podružnicami družbe Roche po vsem svetu. Podružnice družbe Roche bodo uporabljale osebne podatke za iste namene kot upravljavec podatkov, npr. da stopijo v stik z vami glede morebitnega sodelovanja ali dogodka. Seznam podružnic družbe Roche je na voljo v trenutnem »Finančnem poročilu družbe Roche v razdelku Seznam podružnic in povezanih oseb«, ki ga lahko najdete v razdelku Vlagatelji (“Investors section”) na www.roche.com.

Poleg tega lahko delimo osebne podatke s tretjimi osebami za naslednje namene:

 • v pomoč pri izpolnjevanju poslovnih transakcij družbe Roche;
 • izvajanje tehničnega vzdrževanja naših spletnih strani in drugih spletnih platform;
 • olajšanje združitve, konsolidacije, prenosa nadzora ali drugo korporacijsko reorganizacijo, v kateri sodeluje Roche, ali v skladu s finančno ureditvijo, ki jo je sprejela družba Roche;
 • odgovoriti na ustrezne zahteve državnih organov ali, kadar to zahtevajo veljavni zakoni, sodni nalogi ali drugi predpisi;
 • po potrebi za interne revizije podjetja, preiskavo pritožbe ali varnostne grožnje ali odziv nanje.

Mednarodni prenosi osebnih podatkov

Družba Roche lahko prenese osebne podatke v geografsko regijo, kjer veljajo drugačne obveznosti glede zasebnosti kot v vaši matični državi. To pomeni, da lahko osebne podatke pošljemo v državo, ki ima manj stroge zakone o varstvu podatkov kot vaša. Vsak takšen prenos bo izveden v skladu z veljavnimi zakoni.

Za prenose osebnih podatkov v tretje države, izven EU, EEA ali v odsotnosti odločitve o ustreznosti, znotraj Skupine Roche in med obdelovalci ali poslovnimi partnerji družbe Roche, vzpostavljamo pogodbena razmerja, ki vključujejo standardne pogodbene klavzule EU in v skladu s sklepom Komisije EU z dne 4. junija 2021 (EU 2021/914) predstavljajo ustrezne in primerne zaščitne ukrepe za zagotovitev skladnosti z uredbo GDPR.

Informacije o vaših pravicah glede vaših osebnih podatkov

Lahko imate določene pravice glede naše uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov.

Če so vaši osebni podatki zajeti v GDPR (torej, če ste posameznik v Evropskem gospodarskem prostoru), imate glede svojih osebnih podatkov naslednje pravice:

 • pravica zahtevati dostop do osebnih podatkov, ki jih ima Roche o vas;
 • pravica do popravka vseh osebnih podatkov, ki so netočni ali nepopolni;
 • pravica zahtevati kopijo vaših osebnih podatkov v elektronski obliki, tako da jih lahko posredujete tretjim osebam, ali zahtevati, da Roche neposredno prenese vaše osebne podatke še eni tretji osebi;
 • pravica do ugovora zoper obdelavo vaših osebnih podatkov za tržne in druge namene;
 • pravica do izbrisa vaših osebnih podatkov, ko niso več potrebni za namene, za katere ste jih posredovali, kot tudi pravica do omejitve obdelave vaših osebnih podatkov na nekatere omejene namene, kadar izbris ni mogoč.

Če želite uveljaviti katerokoli od teh pravic, se obrnite na nas z uporabo zgoraj navedenih informacij.

Upoštevajte, da je izbris ali omejitev obdelave mogoča le, če in v kolikor obdelava osebnih podatkov temelji na vašem soglasju ali naših zakonitih interesih. Če obdelava podatkov temelji na privolitvi, upoštevajte, da imate pravico kadarkoli umakniti soglasje, vendar umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim umikom. V primeru zahteve za izbris lahko kopijo vaših osebnih podatkov hranimo za namene vodenja evidenc in za preprečitev vnosa vaših osebnih podatkov v naše sisteme po vaši zahtevi.

V primeru, da menite ali imate vtis, da naša obdelava podatkov ni v skladu z GDPR, ste upravičeni do vložitve pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

Posodobitve tega obvestila o zasebnosti

To obvestilo o zasebnosti lahko občasno spremenimo. Vse spremembe obvestila o zasebnosti bodo upoštevane na tej strani. Družba Roche priporoča, da redno pregledujete to obvestilo o zasebnosti glede morebitnih sprememb. Datum zadnje revizije tega obvestila je naveden na vrhu obvestila.

Varnost podatkov

Roche in njegovi ponudniki storitev ter partnerji sprejemajo razumne ukrepe za zaščito osebnih podatkov, do katerih dostopamo ali jih prejmemo prek te spletne strani, pred izgubo, zlorabo in nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spreminjanjem ali uničenjem. Kljub temu Roche ne jamči za varnost vaših osebnih podatkov in v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon, zavrača vso odgovornost in škodo, povzročeno z izgubo, zlorabo in nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem. Priporočamo, da sprejmete vse razpoložljive varnostne ukrepe za zaščito osebnih podatkov, ki jih posredujete na tej spletni strani.