Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Azijski cmoki s šitakami

Sestavine (za 45 cmokov):

  • 135 g sesekljanih svežih šitak (3 lončki)
  • 3 mlade čebule, beli in svetlo zeleni del, narezane na tanko
  • 105 g naribanega zelja napa (1,5 lončka)
  • 12 g naribanega svežega ingverja (2 žlici)
  • 0,6 ml sezamovega olja (1/8 žličke)
  • 1,25 g mešanice začimb – zvezdasti janež, nageljnove žbice, kitajski cimet, sečuanski poper in navadni komarček (1/4 žličke)
  • 1,25 g zmlete rdeče paprike (1/4 žličke) ali po okusu
  • 6 g sesekljanega koriandra (1 1/2 žlice)
  • 22,5 ml manj slane sojine omake (1,5 žlice)
  • 45 g testa wonton 
  • ostra gorčična omaka, po želji

 

Priprava:

  1. Zmešajte vse sestavine razen testa in gorčice. Pražite v dobro namaščenem voku ali teflonski ponvi pri zelo visoki temperaturi, dokler ne povre vsa tekočina.
  2. S kuhinjskimi škarjami ali ostrim nožem odstranite kote vsem listom testa, tako da oblikujete okrogle lističe. Vzemite en listič in robove navlažite z vodo. Na polovico okroglega testa nanesite 15 ml (1 žlico) mešanice z gobami, tako da do roba ostane še 0,75 cm. Nato čez nadev prepognite drugo polovico testa in pritisnite po robovih, da se testo sprime. S prsti stiskajte testo po celotnem robu. Tako naredite še preostale cmoke.
  3. Cmoke položite na vlažno krpo ali kos pergamentnega papirja, to pa v kitajsko parno posodo iz bambusa, nameščeno v vok. Na dnu voka naj vre voda. Pergamentni papir s cmoki lahko položite tudi na žičnato mrežico v veliki ponvi. Nato pustite nad vrelo vodo od 10 do 12 minut.
  4. Postrezite na ogretem krožniku. Zraven ponudite ostro gorčično omako.

 

Hranilne vrednosti v 2 cmokih:

kalorije ... 45 kcal
beljakovine ... 2 g
maščobe ... 0 g
ogljikovi hidrati ... 9 g
vlaknine ... 0 g
holesterol ... 0 mg
natrij ... 110 mg

 

Recept je preveden s spletnega mesta OnTrack Diabetes, izvrstnega vira praktičnih nasvetov za vodenje sladkorne bolezni: www.ontrackdiabetes.com.