Črni fižol in avokado
Potrebujemo:
- dve žlici oljčnega olja
- ¼ lončka sesekljane čebule
- lonček na rezine narezanih šampinjonov
- stisnjen strok česna
- dve veliki jajci
- ¼ lončka črnega fižola (iz pločevinke ali kuhanega)
- sol po okusu
- sveže mleti poper
- polovico manjšega avokada (narezanega na kocke)
- nekaj lističev svežega koriandra
Lotimo pa se takole. Na ogretem oljčnem olju pražimo čebulo in šampinjone približno pet minut, občasno premešamo. Nato dodamo česen, pustimo minuto in premešamo. Jajci razžvrkljamo v manjšem lončku in prelijemo po šampinjonih. Dodamo črni fižol, solimo in popramo. Mešamo, dokler jajca ne zakrknejo, približno minuto. Pripravljeno jed položimo na krožnik ter okrasimo z avokadom in lističi koriandra.