Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Cvetača, ki bi bila rada rižota (priloga)

Za 4–6 oseb

Čas za pripravo: 40 minut 

Vegetarijanska jed 

 

Sestavine:

  • 1 glava cvetače (velika) 
  • 4 stroki česna (stisnjenega) 
  • 1 žlička sezamovega olja 
  • 4 žlice sojine omake (uporabimo lahko alternativno omako brez glutena, npr. tamari)
  • 3 beljaki 
  • 2 žlici riževega kisa
  • 1 žlica korejske omake gochujang (rdeča čilijeva omaka)
  • 1 lonček zamrznjenega graha 
  • 1 lonček naribanega korenja
  • 1 zeleni del čebule (sesekljan, za okras)

 

Priprava 

  • Polovico glave cvetače zmeljemo v multipraktiku na velikost riževih zrn. Če nimamo multipraktika ali blenderja, lahko cvetačo naribamo. 
  • V ponvi prepražimo beljake, premešamo in stresemo v drug lonček. 
  • Pri srednje močnem ognju v ponev damo cvetačo, zmleto na velikost riževih zrn, in prelijemo s sezamovim oljem. Pustimo, da se cvetača duši 5 minut in da porjavi. 
  • Nato dodamo grah, korenje, rižev kis, gochujang, česen in sojino omako.
  • Med rahlim mešanjem pražimo še 8 minut. Previdno vmešamo toplotno obdelane beljake in postrežemo.