Cvetača, ki bi bila rada rižota (priloga)
Za 4–6 oseb
Čas za pripravo: 40 minut
Vegetarijanska jed
Sestavine:
- 1 glava cvetače (velika)
- 4 stroki česna (stisnjenega)
- 1 žlička sezamovega olja
- 4 žlice sojine omake (uporabimo lahko alternativno omako brez glutena, npr. tamari)
- 3 beljaki
- 2 žlici riževega kisa
- 1 žlica korejske omake gochujang (rdeča čilijeva omaka)
- 1 lonček zamrznjenega graha
- 1 lonček naribanega korenja
- 1 zeleni del čebule (sesekljan, za okras)
Priprava
- Polovico glave cvetače zmeljemo v multipraktiku na velikost riževih zrn. Če nimamo multipraktika ali blenderja, lahko cvetačo naribamo.
- V ponvi prepražimo beljake, premešamo in stresemo v drug lonček.
- Pri srednje močnem ognju v ponev damo cvetačo, zmleto na velikost riževih zrn, in prelijemo s sezamovim oljem. Pustimo, da se cvetača duši 5 minut in da porjavi.
- Nato dodamo grah, korenje, rižev kis, gochujang, česen in sojino omako.
- Med rahlim mešanjem pražimo še 8 minut. Previdno vmešamo toplotno obdelane beljake in postrežemo.