Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Debele ajdove palačinke

Sestavine za 5 debelih palačink:

  • 60 g (3 velike žlice) ajdove moke
  • 1 skodelica riževega mleka (v izvirnem receptu je mleko ovseno)
  • polovica zrele banane (80 g)
  • 1 jušna žlica chia semen
  • 2 veliki pesti zamrznjenih malin (v izvirnem receptu zamrznjene ali sveže borovnice)

Postopek: Banano pretlačimo ter ji dodamo chia semena, sladkor in rižev napitek. V maso zamešamo še ajdovo moko, tik pred peko pa dodamo zamrznjene maline in vse skupaj zmešamo. V vročo ponev vlijemo eno zajemalko pripravljenega testa (ki ni ravno tekoče). Pečemo minuto in pol na srednjem ognju oziroma pri srednji temperaturi, lahko pa to traja tudi tri minute, odvisno od štedilnika. Pečemo tako dolgo, da se spodnja stran zapeče, a ne zažge. Nato palačinko obrnemo in jo pečemo še na drugi strani.

Opomba: Priporočamo ponev s prevleko iz vulkanskega kamna (tako da se v njej peče kot na vročem kamnu). Preden vanjo vlijemo testo, jo namažemo s kokosovim oljem in res dobro segrejemo.

Dodatki: Pečene palačinke lahko namažemo z veganskim čokoladnim namazom. Take so res božanske – ravno prav kisle in sladke, debele, sočne in mehke.

Recept je povzet in prirejen po http://www.sandra-world.com/sl/debele-ajdove-palacinke/.