Ovsena kaša, ki se je bo razveselilo vaše srce
Sestavine za eno osebo:
- ¼ lončka (59 ml) surovih ovsenih kosmičev
- ¾ lončka (180 ml) vode
- 1 jajce
- ½ lončka (125 ml) borovnic
- ½ lončka (125 ml) jagod
- ¼ jabolka
- 1 žlica (15 ml) mandljevega masla
- ¼ žlice (1,25 ml) cimeta
- ščepec soli
Opomba
Navdušeni boste! Recept je sicer odmerjen za eno porcijo, vendar pa ga lahko uporabimo za hitro in enostavno pripravo zajtrka večkrat na teden. Čeprav se sliši nenavadno, je skrivnost tega recepta jajce. Prav jajce bo vaš obrok opremilo z beljakovinami in pripomoglo h kremasti strukturi.
Nasvet
Če jagod ne obožujemo, jih lahko zamenjamo z banano ali katerim drugim sadjem.
Priprava:
- V ponev damo vodo in kosmiče ter zavremo in pustimo rahlo vreti do zgostitve (5 minut).
- Medtem ko se kosmiči kuhajo, narežemo jabolko na za grižljaj velike koščke. Prav tako jagode.
- Potem ko kosmiči vpijejo večino vode, v ponev ubijemo jajce in dodamo ščepec soli. Nato dobro mešamo, da se sestavine dobro vzamejo. Ko je zmes homogena, jo stresemo na krožnik.
- Dodamo koščke jabolka in jagod ter borovnice. Po vrhu obogatimo z mandljevim maslom in mletim cimetom.
Prehranska vrednost:
Energijska vrednost ..... 333 kcal
Beljakovine ..... 13 g
Maščobe ..... 15 g
Ogljikovi hidrati ..... 41 g
Vlaknine ..... 8 g
Natrij ..... 226 mg