Vegetarijanski čil
Za 6 porcij
Čas priprave: 1 ura
Vegetarijanska jed (če sir zamenjamo z veganskim, je lahko veganska)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 sesekljana rdeča čebula
- 4 veliki stroki česna (stisnjeni)
- 1 velika rdeča paprika (narezana na koščke)
- 2 srednje velika korenčka (sesekljana)
- 2 stebli zelene (narezana)
- ½ žličke soli
- 2 žlički mlete dimljene rdeče paprike
- 2 žlički kumine
- 1 žlička sušenega origana
- 1 velika pločevinka paradižnika (lahko je pečen)
- 1 pločevinka črnega fižola (odcejenega in opranega)
- 1 pločevinka fižola pinto (odcejenega in opranega)
- 1 pločevinka čičerke (odcejene in oprane)
- 2 lončka zelenjavne osnove
- 1 lovorov list
- 2 žlici sesekljanega svežega koriandra
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 1 žlica limetinega soka
Za okras
- avokado, feta, koriander
Priprava
- Na oljčnem olju v veliki ponvi pražimo sesekljano čebulo, da postekleni. Nato na njej dušimo vso drugo zelenjavo, ki jo prej operemo in sesekljamo.
- Dodamo začimbe in kuhamo 1 minuto.
- Nato k zelenjavi vmešamo paradižnike in fižol ter čičeriko.
- Dodamo jušno osnovo, limetin sok in kis.
- Pustimo vreti 30 minut.
- Odstavimo in ponudimo okrašeno.