Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Vegetarijanski čil

Za 6 porcij

Čas priprave: 1 ura

Vegetarijanska jed (če sir zamenjamo z veganskim, je lahko veganska)

 

  • 2 žlici oljčnega olja 
  • 1 sesekljana rdeča čebula 
  • 4 veliki stroki česna (stisnjeni) 
  • 1 velika rdeča paprika (narezana na koščke) 
  • 2 srednje velika korenčka (sesekljana) 
  • 2 stebli zelene (narezana) 
  • ½ žličke soli
  • 2 žlički mlete dimljene rdeče paprike
  • 2 žlički kumine
  • 1 žlička sušenega origana
  • 1 velika pločevinka paradižnika (lahko je pečen)
  • 1 pločevinka črnega fižola (odcejenega in opranega)
  • 1 pločevinka fižola pinto (odcejenega in opranega)
  • 1 pločevinka čičerke (odcejene in oprane)
  • 2 lončka zelenjavne osnove 
  • 1 lovorov list 
  • 2 žlici sesekljanega svežega koriandra 
  • 1 žlica rdečega vinskega kisa 
  • 1 žlica limetinega soka 

Za okras

  • avokado, feta, koriander

 

Priprava 

  1. Na oljčnem olju v veliki ponvi pražimo sesekljano čebulo, da postekleni. Nato na njej dušimo vso drugo zelenjavo, ki jo prej operemo in sesekljamo. 
  2. Dodamo začimbe in kuhamo 1 minuto.
  3. Nato k zelenjavi vmešamo paradižnike in fižol ter čičeriko.
  4. Dodamo jušno osnovo, limetin sok in kis.
  5. Pustimo vreti 30 minut. 
  6. Odstavimo in ponudimo okrašeno.