Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

O sladkorni bolezni na prvem zmenku

Pritisk prvega zmenka je sam po sebi dovolj velik že brez razmišljanja o tem, kako povedati, da imate sladkorno bolezen. Zbrali smo nekaj uporabnih nasvetov, kako vendarle preživeti lep prvi zmenek, tudi če imate sladkorno bolezen.

 

Dobro pripravljen zmenek

Že pred zmenkom je dobro, da veste, kaj se bo dogajalo. Večinoma se začne z večerjo. Preden potrdite, v kateri restavraciji se dobite, na spletni strani restavracije preglejte meni. Če načrtujete športno dejavnost, pa ne pozabite s seboj vzeti vseh pripomočkov za preverjanje ravni krvnega sladkorja in ukrepanje ob nizki. Ne tvegajte slabe volje na prvem zmenku, ker bi morali vmes domov zaradi hipe.

 

Omenite sladkorno bolezen, nato pa dovolite vsa vprašanja

Ker sladkorna bolezen tako zelo vpliva na vsak vidik vašega življenja, je verjetno dobro, da so ljudje, s katerimi preživljate ali želite preživljati čas, s tem seznanjeni. Oba bosta vesela, če ne bo velikih skrivnosti, in upamo, da bo vaš valentin ali vaša valentina bolj razumevajoč/a glede vaših posebnih potreb, če nastanejo. 

 

Zahtevnejše podrobnosti prihranite za kdaj drugič

Tudi če ste na zmenku z najbolj sočutno in radovedno osebo, ki ne more nehati postavljati vprašanj o sladkorni bolezni, prihranite najbolj osebne stvari za pozneje. Ali bi res moral/a vedeti za brazgotine, neželene učinke zdravil, nihanje razpoloženja ali za vaš genialni način štetja ogljikovih hidratov? Naj nekaj čarobnosti ostane za drugi zmenek.

 

Če je vaš/a valentin/a povsem iz sebe, ker ste mu/ji povedali, da imate sladkorno bolezen

Zdi se, da imate dve možnosti. Prva: ta prvi zmenek bi lahko bil tudi vaš zadnji. Če je oseba še nekulturna in nevljudna, nikjer ne piše, da morate z njo preživeti vso noč. Končajte zmenek in odidita domov. Druga možnost: če vas človek razume, vendar vam očitno da vedeti, da se ne misli ukvarjati s sladkorno boleznijo, uživajte preostanek večera in na koncu izpustite tisto o telefonskem klicu prihodnji dan. Najpomembnejše je vaše zdravje. Če nekdo ne more biti v ekipi z vami, zakaj bi se obremenjevala z drugim zmenkom?