Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Izlet po aplikaciji mySugr

V življenju s sladkorno boleznijo je potrebno stalno zbiranje in spremljanje meritev in drugih pomembnih podatkov, saj le tako lahko učinkovito krmarimo med vsakodnevnimi zahtevami vodenja te bolezni. K sreči aplikacija mySugr poenostavlja zbiranje vseh podatkov, tako da so zdaj na dlani.

10 najboljših iz aplikacije mySugr

Zavedamo se, da je vsakodnevna rutina lahko zelo obremenjujoča. Zato je ključni cilj razvijalcev aplikacije mySugr zmanjšanje bremena sladkorne bolezni. Vanjo je bilo vloženo veliko truda, zato lahko zdaj predstavimo uporabne značilnosti za ljudi s sladkorno boleznijo:

 1. začetni prikaz z analizami
 2. ocenjeni HbA1c
 3. oznake obrokov
 4. bolusni kalkulator
 5. dodajanje fotografij
 6. pametno iskanje
 7. poročila
 8. opozorila za merjenje ravni GK
 9. izzivi
 10. povezovanje 

Zaradi teh enajstih značilnosti in še katere ima aplikacija mySugr že več kot dva milijona registriranih uporabnikov in povprečno oceno 4,6.

 1. Analize na začetnem prikazu 

Začetna stran ponudi hitri pregled pomembnih podatkov in podrobnejših analiz. Levo zgoraj je diagram, ki prikazuje vaše zadnje vrednosti krvnega sladkorja. V desnem zgodnjem kotu pa je izpisana ocena vrednosti HbA1c.

Malo nižje so pomembni podatki v priročni ponazoritvi: povprečje ravni krvnega sladkorja, visoke (hiper) in nizke (hipo) vrednosti ter preostala statistika vaših dnevnih vnosov. Več podatkov ko vnesete, več lahko izveste iz njihove analize. Če želite videti povprečje ravni krvnega sladkorja zadnjih 7, 14, 30 in 90 dni, podrsajte levo po zaslonu.

 1. Ocenjeni HbA1c

Oceno HbA1c lahko vidite v desnem zgornjem kotu na zaslonu z začetnim prikazom. Izračunan je, ko vnesete najmanj tri rezultate merjenja ravni glukoze v krvi v najmanj 7 dneh, pri čemer vnos meritev ne sme biti prekinjen za več kot tri dni. To sicer ne nadomesti laboratorijskega preverjanja vrednosti HbA1c, vendar pa poda oceno, izhajajočo iz vrednosti, ki jih vnesete v aplikacijo.

 1. Oznake obrokov

Z aplikacijo mySugr lahko k vnosom obrokov dodajate priročne oznake. Izbirate lahko med 50 ikonami, ki ponazarjajo različne situacije in čustva. Z oznakami je lažje razumeti okoliščine vsakega vnosa posebej. Če oznake redno uporabljate, lahko s pametnim iskanjem po podatkih v aplikaciji sčasoma ugotovite tudi vzorce.

 1. Bolusni kalkulator

Bolusni kalkulator my Sugr je medicinski pripomoček razreda IIb. 

Potem ko so v aplikaciji vsi vaši podatki, vam bolusni kalkulator lahko pomaga izračunati primeren korekcijski odmerek insulina ali odmerek, ki ga vzamete za kritje potreb ob obroku. Da vam ta funkcija prinaša kar največ koristi, je pomembno, da jo v aplikaciji skupaj z diabetologom pravilno nastavite.

 1. Dodajanje fotografij*

Ko v aplikacijo vnesete obrok, lahko priložite še fotografijo. Uporaba te možnosti v aplikaciji mySugr ne olajša le učenja iz vnesenih podatkov, ampak tudi pomaga pri izboljševanju vašega občutka za oceno ogljikovih hidratov v obroku.

 1. Pametno iskanje*

S pametnim iskanjem v aplikaciji mySugr se pomembni podatki najdejo predvsem hitreje. Se spomnite tistih oznak, ki smo jih omenili nekaj vrstic višje? Vnose lahko filtrirate po posameznih oznakah, kraju, času, opombah in več drugih merilih. Primerjava vnosov z enako oznako lahko pomaga vam ali vašemu diabetologu odkriti ponavljajoče se vzorce in izboljšati zdravljenje.

 1. Poročila v formatu PDF in Excell*

Poročila iz aplikacije mySugr vam vračajo vajeti v roke, da lahko sprejemate informirane odločitve o vodenju sladkorne bolezni. Pomagajo vam z jasnim pregledom nad podatki in njihovo osmislitvijo. Poročila so možna v več formatih (CVS – na voljo v brezplačni različici, PDF in Excell), ustvarite jih lahko zelo enostavno in po lastni izbiri meril za prikaz podatkov. Pa še pošljete jih lahko svojemu diabetologu ali diabetološkemu timu, preden greste na zdravniški pregled.

 1. Opozorila za merjenje ravni GK

Vemo, da je življenje včasih tako hitro, da se izmuzne tudi kratek čas, ki je potreben za merjenje krvnega sladkorja. Brez skrbi, tudi na to smo pomislili. Ko v aplikacijo vnesete rezultat, lahko nastavite opomnik za naslednje merjenje ravni krvnega sladkorja. Izbirate lahko med 15 in 30 minutami, eno uro, dvema urama in tremi urami po vnosu, da vas opomnik spomni na ponovno merjenje.

 1. Izzivi

Aplikacija mySugr za vodenje sladkorne bolezni ima še funkcije, ki zdravljenje približajo in ga naredijo zabavno. Izbirate lahko med različnimi nalogami, s katerimi si zagotovite tudi dostop do različice mySugr Pro. 

 1. Povezovanje

Aplikacijo za vodenje sladkorne bolezni mySugr lahko povežete s svojim merilnikom krvnega sladkorja. Potem ko se povežete z merilnikom, takoj po prvem vnosu rezultata meritve prejmete brezplačno različico aplikacije mySugr Pro, nato pa podatke uvažate samodejno in zelo enostavno. Aplikacija je združljiva z večino današnjih pametnih telefonov – s sistemom Android 5.0 in novejšimi ter iOS 10.3 in novejšimi.

Aplikacijo mySugr smo ustvarili kot zanesljiv pripomoček za vsakodnevno spremljanje in vodenje sladkorne bolezni. Prenesite si jo na svoj pametni telefon in ji dovolite, da vam pomaga pri vodenju ravni krvnega sladkorja.

* Funkcije, označene z zvezdico, so na voljo v različici mySugr Pro. Odklenete si jo tako, da aplikacijo mySugr povežete s svojim merilnikom ravni glukoze v krvi Accu-Chek in vanjo vnesete prvo vrednost meritve krvnega sladkorja.