Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Kako v aplikaciji mySugr uporabljati funkcijo za fotografiranje

Uporaba te funkcije ne omogoča le lažjega razumevanja pridobljenih in ugotovljenih podatkov, ampak tudi pomaga pridobiti boljši občutek za presojo o količini ogljikovih hidratov.

Zagotovo ste že opazili, da pica ni samo pica in da vsak kruh ni iz enakih sestavin. Samo beseda pica ali kruh ne pove dovolj – hitra fotografija pa lahko. Zato je dobro, da svoje obroke fotografirate. V nadaljevanju je nekaj napotkov o tem, kako najbolje izkoristiti to možnost v aplikaciji mySugr.

  1. Fotografirajte celoten obrok

Res je težko, vendar se ne posvečajte preveč umetniškemu vidiku fotografije – to ni »foodstragram«. Ključno je, da verodostojno fotografirate celoten obrok. Če boste fotografijo prirezali tako, da bo na njej na primer le polovica porcije ocvrtega krompirja, bo sicer videti dobro, vendar vam taka fotografija ne bo koristila pozneje. Zajem celotne porcije obroka vam pomaga pri presoji, ali ste prav ocenili količino ogljikovih hidratov.

  1. Dopišite, kje ste obrok zaužili, in še kaj

Ali ste odkrili novo restavracijo z izvrstnimi testeninami, vendar pa ne veste, koliko je v tistem obroku ogljikovih hidratov, in ne znate oceniti količine porcije? O svojih obrokih zbirajte kar največ podatkov – na primer o kraju obroka, predvidena količina in natančen opis obroka. Ko boste naslednjič v tej restavraciji, boste pogledali vnos o zadnjem obisku in natančno videli, kaj ste jedli in koliko, pa tudi kako natančne so bile vaše ocene. V grafu prav tako lahko preverite vzorce ravni glukoze v krvi in s tem preverite, ali ste v želenem območju.

  1. Fotografijo lahko dodate po jedi

Ker ste lačni kot volk, niste navdušeni nad vnašanjem podatkov v aplikacijo, še preden se posvetite obroku – sploh ker so vaši prijatelji pojedli že pol svojega krožnika. Kljub temu si vzemite sekundo, le dotik za fotografiranje. Ali pa vnos v dnevnik prihranite za pozneje, saj fotografijo lahko dodate iz galerije in le dopišete še dodatna dejstva o obroku.

  1. Eno fotografijo lahko večkrat uporabite

Če pogosto uživate enako hrano, vam ni treba fotografirati vsakokrat (če so seveda tudi porcije enake). Pozorni morate biti le na to, da fotografije shranjujete v telefon (galerijo), tako da med njimi lahko hitro izbirate, ne da bi bilo treba na novo fotografirati.

Dodatni nasvet: 

Navdušena uporabnica se za fotografiranje ne odloča samo ob obrokih, ampak tudi pri beleženju telesne dejavnosti. Svoj tek spremlja z aplikacijo Runtastic. Po teku naredi posnetek zaslona, na katerem so izpisani podatki o teku, in sliko vnese v aplikacijo mySugr. Tako ne beleži le vrednosti glukoze v krvi in trajanja telesne dejavnosti, temveč shrani popolne informacije o treningu. Ne pozabite, da v aplikaciji mySugr k vsakemu vnosu lahko dodate več fotografij.