Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Takosi s cvetačnimi kozicami in svežim mangovim nadevom

Za 6 oseb

Čas priprave: 40 minut
(vegansko, brez glutena) 

Mangov nadev 

  • 1 mango (razrezan na majhne kocke)
  • 2 žlici limetinega soka
  • 1 žlica koriandra (grobo nasekljanega)
  • ¼ žličke soli 
  • ¼ rdeče čebule (nasekljane)
  • 1 sesekljana paprika jalapeno (lahko tudi manj pekoča semena)

Sestavine za takose

  • 12 koruznih tortilj (ogretih) 
  • 1 lonček nesladkanega sesekljanega kokosa 
  • 1 lonček japonskih krušnih drobtin (panko)
  • 1 žlička česna v prahu 
  • 1 žlička dimljene paprike 
  • ¼ žličke kajenskega popra
  • 1 žlička soli 
  • 1 žlička mlete kumine

Omaka iz koriandra

  • ¼ lončka kisle smetane (z manj maščobe)
  • ¼ lončka grškega jogurta (z manj maščobe)
  • 3 žlice koriandra (mletega)
  • 1 žlica limetinega soka
  • ½ žličke soli

Priprava: 
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Sestavine za mangov nadev premešamo, pokrijemo in damo v hladilnik. V skledi stepamo kokosovo mleko, česen v prahu, dimljeno papriko, kajenski poper, sol in kumino. V drugi skledi zmešamo sesekljan kokos in japonske drobtine. Cvetačo očistimo in narežemo na kose, velike približno kot kozice. Nato vsak košček posebej pomočimo v kokosovo mleko in povaljamo v mešanici z drobtinami ter odložimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo v pečici približno 22 ali 25 minut. Medtem zmešamo še sestavine za koriandrovo omako. Ko je po 22 ali 25 minutah cvetača pečena, jo vzamemo iz pečice. Sestavimo takose – vanje damo cvetačne kozice in mangov nadev – ter jih prelijemo s koriandrovo omako. Postrežemo.