Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Videonavodila

Pogosta vprašanja

Splošna vprašanja

Infuzijski seti Accu-Chek imajo priključek luer-lock, ki izpolnjuje mednarodne standarde in se veliko uporablja v medicinskem inženiringu. Naši seti se lahko uporabljajo z vsemi črpalkami Accu-Chek in drugimi črpalkami, ki izpolnjujejo enak standard.

Uporaba hipoalergenih materialov je med glavnimi vodili družbe Roche. Naši infuzijski seti ne vsebujejo lateksa in PVC-ja, medtem ko lepila in topila uporabljamo, le kadar je to zares potrebno. Tudi samolepljivi del seta je oblikovan tako, da koža pod njim lahko diha. Vendar pa alergijskih reakcij ne moremo popolnoma izključiti. Včasih se pojavijo nenadoma, čeprav neki izdelek uporabljate že dalj časa. Če se pojavi alergijska reakcija, se s svojim zdravnikom pogovorite, s katerimi izdelki bi lahko nadaljevali udobnejše zdravljenje.

Zaradi vodnih športnih aktivnosti in silnega potenja se lahko zmanjša lepljivost samolepljivega dela. Za dodatno varnost vašega mesta za infuzijo uporabite samolepljivi del, ki bolje prepušča vodo (na primer Tegaderm™ ali Opsite™ IV3000™). Za boljšo lepljivost si najprej očistite kožo s čistilnimi robčki, pustite, da se posuši, na kožo položite sterilno obvezo, set vstavite skozi obvezo in ga nato prekrijte z drugo sterilno obvezo.

Sete Accu-Chek lahko odklopite, zato lahko med aktivnostjo tudi črpalko popolnoma odklopite. Z zdravnikom se pogovorite o priporočenem času, ko imate lahko odklopljeno črpalko in uživate v športni aktivnosti ali dnevu na plaži.

Bolečina na mestu infuzije lahko pomeni, da uporabljate set, ki vam ne prodre dovolj globoko pod kožo, kar občutijo predvsem otroci ali vitki ljudje. Če uporabljate set Accu-Chek TenderLink, poskusite prilagoditi kot vstavljanja. Če uporabljate set s kotom vstavljanja 90 stopinj, se s svojim zdravnikom posvetujte o drugi igli ali dolžini kanile.

Priporočamo, da mesto vstavljanja jeklene kanile zamenjate vsakih 48 ur, mesto vstavljanja mehke kanile pa vsakih 72 ur, saj se tako mesto vstavljanja ne bo vnelo. Pomembno je, da si v 1 uri ali največ 3 ure po vsaki novi vstavitvi izmerite raven glukoze v krvi in se tako prepričate, da set deluje pravilno.

Čeprav pri vstavljanju seta občasno začutite, kot bi vas kdo uščipnil, se večini uporabnikom nošenje seta zdi udobnejše kot dajanje injekcij. Ko set vstavite pod kožo, je tako udoben, da večina uporabnikov pozabi nanj.

Veliko izdelkov in površinskih materialov vsebuje sredstva za mehčanje, da so izdelki in materiali mehkejši. Taki materiali lahko izzovejo alergijske reakcije ali pa so celo rakotvorni. Sredstva za mehčanje se večinoma uporabljajo v izdelkih iz PVC. Infuzijski seti Accu-Chek ne vsebujejo PVC, zato v njih ni sredstev za mehčanje, še posebno di(2-etilheksil) ftalata (DEHP) in dibutil ftalata (DBP).

V resnici imajo bolniki po svetu raje sete z jeklenimi iglami. V primerjavi s seti z mehko kanilo pri setih z jeklenimi iglami skoraj ni možnosti, da se igla pod kožo naguba, tako da se prekine dotok insulina. Jeklena igla je za nošenje prav tako udobna kot mehka kanila. Uporabniki seta Accu-Chek Rapid-D Link pravijo, da se ga je le treba navaditi. Nikelj, ki se v manjših koncentracijah uporablja v jeklenih iglah, redko povzroči alergijsko reakcijo, vendar v tem primeru uporabniki preprosto zamenjajo jekleno kanilo z mehko.

Still can't find what you need?

Prosimo za vaše mnenje!

POJDI >

Accu-Chek Rapid-D Link

Opis

Accu-Chek Rapid-D Link je infuzijski set z jekleno kanilo, ki se vstavlja pod kotom 90 stopinj. Set združuje enostavno in hitro vstavljanje z največjo diskretnostjo ter z možnostjo odklopa kompleta za dotok s kanile.  

Tehnični podatki
Kanila:

 jeklena

Kot vstavljanja:

90 stopinj

Odklop:

da, z 10-cm cevčico

Dolžina kanile:

6, 8, 10 in 12 mm

Premer kanile:

ultrafina (debelina 28)

Dolžine cevke:

30, 60, 80 in 110 cm

Trdota cevke:

upogljiva

Debelina:

2,7 mm