Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Videonavodila

Pogosta vprašanja

Splošna vprašanja

Merilnik Accu-Chek Aviva samodejno prepozna kontrolne raztopine Accu-Chek Aviva, zato je preverjanje delovanja preprostejše kot kadar koli.

Najprej z robčkom obrišite konico stekleničke. Nato merilnik postavite na ravno površino, vstavite testni listič in iztisnite kapljico kontrolne raztopine na sprednji rob lističa. Na prikazovalniku se skupaj z utripajočim »L« izpiše rezultat. Če želite rezultat označiti kot raven 1, pritisnite enkrat na eno od smernih tipk. Če ste preverjanje izvedli z raztopino ravni 2, pritisnite isto smerno tipko še enkrat. Za potrditev nastavitve ravni kontrolne raztopine v merilniku pritisnite tipko za vključitev/izključitev. Če je rezultat v dovoljenem območju, se na prikazovalniku izmenično pojavljata »OK« in rezultat preverjanja delovanja.

Kakor hitro je na testnem lističu dovolj krvi, jo merilnik samodejno zazna in začne z merjenjem, tudi če rumeno okence še ni polno. Uporabnik mora kri dodati, samo če na prikazovalniku še naprej utripa znak v obliki kaplje krvi.

Tako kot je za merjenje vedno potrebna sveža kapljica krvi, je treba uporabiti tudi svežo kapljico kontrolne raztopine, saj se tako izognemo uporabi kontaminirane raztopine. Staro kontrolno raztopino je vedno treba obrisati s konice stekleničke, saj le tako za merjenje uporabimo samo tekočino, ki je v steklenički.

Merilnik lahko deluje s krvjo iz 5 drugih delov telesa. To so podlaket, dlan, nadlaket, stegno in meča.

Na vsakem testnem lističu Accu-Chek Aviva je 6 pozlačenih elektrod, ki skupaj z ostalimi deli sistema izvajajo obsežna preverjanja kakovosti delovanja.

Merilnik Accu-Chek Aviva deluje po elektrokemičnem principu; namesto po fotometričnem, na katerem temeljijo merilniki Accu-Chek Active, Accu-Chek Compact in Accu-Chek Go.

Elektrokemični biosenzorji, ki so vgrajeni v merilnik Accu-Chek Aviva, zagotavljajo visoko raven občutljivosti in natančnosti.

Pri elektrokemičnem načinu glukozna hidrogenaza encimsko reagira z glukozo v vzorcu, pri čemer se sprosti elektron, ki reagira z mediatorjem. Posledično se modificirani mediator elektrokemično spremeni v prvotno stanje z aplikacijo razlike med električno napetostjo med elektrodami, katere rezultat je manjši električni tok, ki ga sistem zazna.

Dodatna notranja baterija omogoča, da ura v merilniku deluje, tudi če odstranite glavno baterijo. Tako lahko baterijo vzamete iz merilnika za 72 ur, ob tem pa ohranite uro in datum. Če medtem zamenjate baterijo, vas bo merilnik naslednjič, ko ga boste vključili, prosil, da potrdite čas in datum. Notranja baterija se bo samodejno napolnila. Če baterije ne boste zamenjali v 72 urah, bo merilnik shranil nastavitev datuma in časa, tik preden se je notranja baterija izpraznila.

Na prikazovalniku se izpiše sporočilo o napaki.

Na prikazovalniku se bosta izmenično prikazovala sporočilo o napaki in rezultat preverjanja delovanja.

Testni lističi uporabljajo glukozno dehidrogenazo, ki onemogoča, da bi kisik vplival na rezultate merjenja.

Preden uporabnik napolni okence testnega lističa, merilnik preveri kakovost delovanja lističa, s čimer zagotovi, da bo listič dal veljaven rezultat merjenja. S tem se zagotovi, da listič ni bil izpostavljen zunanjim okoljskih vplivom, kot je vlažnost.

Da. Merilnik Accu-Chek Aviva je odobren za uporabo z vensko, arterijsko in neonatalno kri, zato je primeren za uporabo v kliničnih okoljih.

Pregled vseh pogostih vprašanj

Glejte informacije o zdravju in varnosti

Still can't find what you need?

Prosimo za vaše mnenje!

POJDI >

Accu-Chek Aviva

Opis

Privlačen novi dizajn za diskretno in enostavno merjenje. Brez kodiranja in brez posebnih nastavitev pred prvo uporabo je merilnik pripravljen za merjenje že takoj po nakupu.

Prikazovalnik

velik LCD

Enostaven

brez kodiranja, brez nastavitev

Čas merjenja

približno 5 sekund

Vzorec

0,6 μl

Masa

59 g z baterijo

Prednosti in značilnosti
 • Dizajn, prijazen za uporabnika. Velik in jasen prikazovalnik ter testni lističi, s katerimi je rokovanje zelo preprosto.
 • Majhen krvni vzorec. Hitro vpijejo krvni vzorec, za verodostojne rezultate pa je dovolj že 0,6-μl kapljica krvi.
 • Brez kodiranja. Hitrejše in enostavnejše merjenje.
 • Brez posebnih nastavitev pred prvo uporabo. Merilnik je pripravljen za uporabo že takoj po nakupu.
 • Opomniki za merjenje pred obrokom in po njem. Uporabnik lahko nastavi največ 4 opomnike, ki ob različnih urah čez dan spomnijo na merjenje.
 • Dodatna baterija. V merilniku je še manjša baterija, s katero se do 72 ur ohranijo nastavitev ure in podatki v spominu, če v merilniku ni glavne baterije ali če se le-ta izprazni.
Tehnični podatki
Velikost krvnega vzorca:

0,6 μl

Napajanje:

ena 3-voltna litijeva baterija (tip CR2032)

Doba uporabnosti baterije:

približno 1000 meritev (1 leto s 3 merjenji na dan)

Čas merjenja:

približno 5 sekund

Temperatura delovanja sistema:

med 8 in 44 °C

Spomin:

največ 500 rezultatov merjenja in 20 rezultatov preverjanja delovanja

Mere:

94 x 52 x 21 mm

Zasnova:

ročna uporaba

Prenos podatkov:

infrardeča povezava (IR)

Princip merjenja:

 elektrokemijski

Povprečja merjenja:

7-, 14-, 30- in 90-dnevno

Varnostne karakteristike:
 • opozorilo za hipoglikemijo (hipo)
 • 4 nastavljivi opomniki za merjenje
 • opomniki za merjenje pred obrokom in po njem
 • splošna oznaka
 • označevanje posebnih dogodkov