Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Pogosta vprašanja

Splošna vprašanja

Ne skrbite – kadar menjate baterije, vse informacije ostanejo v merilniku.

Merilnik očistite in razkužite enkrat na teden ali kadar se merilnik umaže s krvjo. Merilnik je priporočljivo očistiti tudi, preden z njim rokuje kdo drug.

Čiščenje pomeni preprosto odstranjevanje umazanije z merilnika, razkuževanje pa se nanaša še na odstranjevanje mikroorganizmov in drugih klic, ki lahko prenašajo bolezni.

Za čiščenje in razkuževanje merilnika uporabite krpice za enkratno uporabo Super Sani-Cloth® in posamezne robčke, saj boste tako najbolje odpravili umazanijo.

Zagotovo je treba očistiti površine okrog odprtin, vendar pri tem pazite, da v merilnik ne zaide tekočina. Celotno površino merilnika pa lahko obrišete, tudi zaslon.

S sistemom Accu-Chek Guide se uporabljajo testni lističi Accu-Chek Guide. Že majhno kapljico krvi lahko preprosto nanesete kamor koli na rumeni rob testnega lističa, tudi če gre za le majhno pikico. Poleg tega je enostavno vzeti iz vsebnika le en testni listič, saj je novi vsebnik oblikovan tako, da vzamete le en listič, drugi pa ostanejo tam, kjer morajo biti – v vsebniku.

Če uporabite testne lističe s pretečenim rokom uporabe, so rezultati merjenja lahko netočni. Zato testne lističe s pretečenim rokom uporabe raje zavrzite ter odprite nov vsebnik s testnimi lističi in ustreznim rokom uporabe. Rok uporabe je natisnjen na vsak vsebnik s testnimi lističi.

Merilnika ni treba kodirati, zato je pri merjenju potrebnih manj korakov.

Prednosti sistema Accu-Chek Guide izhajajo iz strogih zahtev proizvodne prakse družbe Roche, po katerih je dosežena točnost 10/10 zanesljivih rezultatov, ki jim lahko zaupate.1

1 Podatki so na voljo v družbi Roche. [točnost 10/10: 95 % rezultatov GK je v območju ±0,55 mmol/L glede na laboratorijsko referenčno vrednost za koncentracije glukoze v krvi <5,55 mmol/L in v območju 10 % za koncentracije glukoze v krvi ≥5,55 mmol/L]

Vaša raven glukoze v krvi se lahko hitro spreminja, še posebno po jedi, če vzamete zdravila ali po telesni dejavnosti. Če si raven GK merite zjutraj in greste potem v diabetološko ambulanto, kjer raven GK še enkrat izmerite, se rezultata verjetno ne bosta ujemala, tudi če ste pri obeh merjenjih tešči. Vzrok za to po navadi ni merilnik, ampak razlika v času, v katerem se je spremenila tudi vaša raven glukoze v krvi. Če želite primerjati rezultat, ki ga poda vaš merilnik, z laboratorijskim izvidom, je pomembno, da ste tešči. Merilnik vzemite s seboj v diabetološko ambulanto in merjenje izvedite tam, in to v 5 minutah, potem ko iz prstne blazinice odvzamete krvni vzorec in vam zdravstveno osebje en vzorec vzame še iz roke. Upoštevajte, da laboratorijska preiskava temelji na drugačni tehnologiji kot merilniki za samokontrolo, tako da slednji po navadi podajo nižji rezultat kot laboratorijski izvid.

Če ste na tešče izvedli merjenje z vzorcem iz prstne blazinice (z merilnikom) in roke (laboratorijska preiskava), si preberite nekaj splošnih usmeritev za primerjavo rezultatov iz merilnika in laboratorijskega izvida:

 • Če je raven GK nižja od 4,2 mmol/L, je rezultat merjenja z merilnikom običajno približno ±0,8 mmol/L glede na laboratorijski rezultat.
 • Če je vaša raven GK 4,2 mmol/L ali višja, potem je rezultat merjenja z merilnikom običajno približno ±20 % glede na laboratorijski rezultat.

Pričakujte zelo hitre rezultate, v manj kot 4 sekundah.

Glejte informacije o zdravju in varnosti

Še vedno ne najdete?

Prosimo za vaše mnenje!

POJDI >

Accu-Chek Guide

Opis

Pogosto na videz enostavne stvari otežujejo merjenje ravni gluk oze v krvi. Včasih je res izziv testni listič na hitro vzeti iz vsebnika, diskretno izvesti merjenje v temi, kapljico krvi nanesti na majhno testno polje, ročno zapisati rezultate merjenja ...

Z novim sistemom Accu-Chek® Guide je vsakodnevno merjenje ravni glukoze v krvi lažje – tudi kadar ste na službeni poti, kadar se zabavate ali ste preprosto s svojo družino

Navodila za uporabo

Čas merjenja

manj kot 4 sekunde

Prikazovalnik

osvetljeni LCD

Velikost vzorca

0,6 µl

Teža

Pribl. 40 g

Prednosti in značilnosti
 • S premišljenim vsebnikom je testne lističe nemogoče raztresti – iz njega lahko vzamete le en testni listič naenkrat
 • Testni listič s širšim testnim poljem – že majhno kapljico krvi nanesete kamor koli na veliko rumeno testno polje
 • Rezultat merjenja v manj kot 4 sekundah
 • Merjenje tudi v temi – z osvetljenim prikazovalnikom in odprtino za testni listič z lučko
 • S tipko za izmet uporabljenega testnega lističa
 • Z možnostjo prenosa rezultatov na vaš pametni telefon – po brezžični povezavi na spletno aplikacijo Accu-Chek Connect
 • Navodila za merjenje – po korakih in izpisana na prikazovalniku (po potrebi)
 • Nastavitev ciljnih območij, dodajanje oznak, opomb in opozoril – hitro, preprosto in zanesljivo
 • Točen: presega celo trenutno veljavni standard ISO1,2
 • Izkusite merjenje skoraj brez bolečin – s priloženo sprožilno napravo Accu-Chek FastClix
Tehnični podatki
Čas merjenja:

manj kot 4 sekunde

Prikazovalnik:

osvetljeni LCD

Velikost vzorca:

0,6 µl

Napajanje:

dve 3-voltni bateriji v obliki kovanca (CR2032)

Zmogljivost spomina:

720 meritev in 32 rezultatov preverjanja delovanja

Mere:

80 x 47 x 20 mm

Teža:

približno 40 g z baterijama

Vhod:

mikro USB

Princip merjenja:

elektrokemijsko

Povprečja rezultatov:

7-, 14-, 30- in 90-dnevno

Upravljanje podatkov:

sprotno shranjevanje rezultatov, povprečij in zaznavanje vzorcev ravni GK

Brezžična povezava:

s tehnologijo Bluetooth® na aplikacijo za vodenje sladkorne bolezni Accu-Chek Connect; podatki so shranjeni v oblaku, tako da se do njih lahko dostopa s spletnim orodjem Accu-Chek Connect

Dodatne značilnosti:

samodejna izključitev po 90 sekundah neuporabe

Oznaka in logotip Bluetooth® sta zaščiteni blagovni znamki v lasti družbe Bluetooth SIG, Inc.

Uporaba merilnika Accu-Chek Guide

Merilnik Accu-Chek Guide je enostaven za uporabo in zagotavlja točne rezultate merjenja v 3 korakih:

 1. V merilnik vstavite testni listič – in samodejno se bo vključil.
 2. Kamor koli na rumeno testno polje nanesite kapljico krvi – dovolj je že majhna kapljica.
 3. Prej kot v 4 sekundah se na jasnem prikazovalniku izpiše rezultat merjenja.

 

1. Brazg RL, et al. New Generation Blood Glucose Monitoring System Exceeds International Accuracy Standards. J Diabetes Sci Technol. June 2016.
2. ISO 15197:2013: In vitro test system requirements for blood glucose monitoring systems for self-testing in diabetes mellitus.