Pečen piščanec z limono in zelišči

Poskusite pečenega piščanca z limono in zelisšči

Recepti

?? ? ????? Čas priprave: 1 ??? 45 ????? (Postrežemo z dušenim paradižnikom in blanširano špinačo.) 

Sestavine: 

• 1 piščanec (težak 3-4 kg) 
• 3 rožmarinove vejice
• 1 vejica svežega timijana 
• 1 vejica peteršilja 
• 2 vejici svežega origana 
• 1 limona
• 2 žlici masla 
• 4 stroki česna (en mlet, trije strti) 
• 1 čajna žlička popra
• 1 žlička soli 
• 1 šalotka, razrezana na četrtine

Priprava 

Piščanca operemo in osušimo, noge mu povežemo s kuhinjsko vrvico. Pripravimo zeliščno maslo. Vejico svežega timijana in vejico rožmarina grobo sesekljamo. Pripravimo za en strok mletega česna, žličko soli in popra, ožmemo pol limone in zmehčamo žlico masla. Vse sestavine zmešamo v gladko zmes in vtremo v piščanca. Nadev za piščanca Polovico limone razrežemo na rezine in jih položimo v piščanca, prav tako dve vejici rožmarina, peteršilj in vejici origana. V piščanca damo tudi četrtinke šalotke in tri strte stroke česna. 
Navodila za peko 
Piščanca damo v pečico ter ga uro in pol pečemo pri 200 stopinjah Celzija. Po 20 minutah ga pokrijemo z aluminijasto folijo in pustimo, da se še kuha. Potem ko je pečen, ga vzamemo iz pečice in pustimo počivati 10 minut. Postrežemo z blanširano špinačo in dušenim paradižnikom. #diabetescare

Delite

Merilniki

Merilniki ravni krvnega sladkorja Accu-Chek® so narejeni za vaše udobje. Pridobite hitre in natančne informacije o svojem krvnem sladkorju z izdelkom, ki se prilagaja vašemu življenjskemu slogu.