Pečen piščanec z limono in zelišči
Poskusite pečenega piščanca z limono in zelisšči
Poskusite pečenega piščanca z limono in zelisšči
?? ? ????? Čas priprave: 1 ??? 45 ????? (Postrežemo z dušenim paradižnikom in blanširano špinačo.)
• 1 piščanec (težak 3-4 kg)
• 3 rožmarinove vejice
• 1 vejica svežega timijana
• 1 vejica peteršilja
• 2 vejici svežega origana
• 1 limona
• 2 žlici masla
• 4 stroki česna (en mlet, trije strti)
• 1 čajna žlička popra
• 1 žlička soli
• 1 šalotka, razrezana na četrtine
Piščanca operemo in osušimo, noge mu povežemo s kuhinjsko vrvico. Pripravimo zeliščno maslo. Vejico svežega timijana in vejico rožmarina grobo sesekljamo. Pripravimo za en strok mletega česna, žličko soli in popra, ožmemo pol limone in zmehčamo žlico masla. Vse sestavine zmešamo v gladko zmes in vtremo v piščanca. Nadev za piščanca Polovico limone razrežemo na rezine in jih položimo v piščanca, prav tako dve vejici rožmarina, peteršilj in vejici origana. V piščanca damo tudi četrtinke šalotke in tri strte stroke česna.
Navodila za peko
Piščanca damo v pečico ter ga uro in pol pečemo pri 200 stopinjah Celzija. Po 20 minutah ga pokrijemo z aluminijasto folijo in pustimo, da se še kuha. Potem ko je pečen, ga vzamemo iz pečice in pustimo počivati 10 minut. Postrežemo z blanširano špinačo in dušenim paradižnikom. #diabetescare
Novičnik Accu-Chek
Prijavite se lahko na obveščanje o novostih pri samokontroli sladkorne bolezni in o novih izdelkih Accu-Chek.