Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Polnjena buča

Za 4 osebe

Sestavine

1 buča hokaido (pribl. 1 kg)
30 g oljčnega olja

3 stroki česna

sveži ingver

100 g čebule

250 g paradižnika

100 g gob

100 g prosene kaše 

100 g sira feta

timijan

sol

sveže mlet črni poper

 

 

Priprava

 

Pripravite proseno kašo, kot piše v navodilih za pripravo na embalaži proizvoda. Navadno je za ta recept razmerje kuhanja ena skodelica prosene kaše v treh skodelicah soljene vode.

 

Buči odrežite zgornji del in ga shranite za pokrovni del. Iz buče z žlico izdolbite semena. Na drobno sesekljajte ingver in česen. Pol količine česna, pol količine oljčnega olja in ves ingver zmešajte in s tem natrite notranjost buče.

 

Sesekljajte čebulo in jo rahlo pražite skupaj s preostankom česna in na preostanku oljčnega olja. Operite in narežite paradižnik in gobe ter oboje dodajte v posodo, v kateri pražite čebulo in česen. Najprej gobe, potem paradižnik. Med praženjem mešajte, da povre vsa tekočina. Izdatno začinite s timijanom, soljo in poprom. 

 

Sir feta narežite na majhne kocke in jih dodajte zelenjavi. Zamešajte v kuhano proseno kašo in dobro premešajte. S tem napolnite pripravljeno bučo in jo dajte v pekač. Bučo lahko pokrijete z odrezanim vrhnjim delom, če želite in če v buči ni preveč polnila. Polnjeno bučo dajte v pečico, ogreto na 200 °C, in pecite od 35 do 45 minut, da se buča zmehča (to lahko preverite tako, da vanjo poskusite zarezati z nožem; če gre nož mehko v bučo, je jed pripravljena).

 

Ob buči lahko postrežete tsatsiki ali solato iz rdeče pese.  

 

Prehranska vrednost:

Hranila 

Skupno

V eni porciji

kcal

1760

440

beljakovine

39 g

9,8 g

maščobe

130 g

32,5 g

ogljikovi hidrati

109 g

27,5 g

OH (enota ogljikovih hidratov)

11

2,8