Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Suši – japonski zvitki iz norijev

Sestavine (za 10 zvitkov):

  • 10 nori lističev
  • 372 g kuhanega riža za suši, spranega in ohlajenega
  • vasabi
  • 10 2,5 cm dolgih lističev na tanko nastrganega korenja
  • 90 g kumare brez semen, olupljene in narezane na tanko kot papir
  • 60 g rdeče paprike brez semen, narezane zelo na tanko
  • 60 g 4 suhi šparglji, kuhani in ohlajeni
  • 30 g mesa rakcev
  • 60 g kuhanih in olupljenih kozic, narezanih po dolžini na pol in ohlajenih 
  • 45 g dimljenega lososa
  • 45 g surovega lososa za suši
  • 60 g surove tunine za suši
  • 1/2 majhnega avokada, olupljenega, izkoščičenega in na tanko narezanega
  • vloženi ingver
  • lahka sojina omaka

Priprava:

  1. Zberite sestavine. Pripravite en listič nori in ga položite na podlogo za suši s sijočo stranjo navzdol.
  2. Na polovico norija položite 31 g riža. Z mokrimi prsti riž razporedite na tanko po treh četrtinah lističa. Četrtina brez riža naj bo najdlje od vas. Na sredino lističa nanesite malo vasabija.
  3. Dodajte zelenjavo ali morske sadeže ali oboje – na tanko in enakomerno po sredi riža. Na vrh položite avokado in koščke vloženega ingverja.
  4. S pomočjo bambusove podloge in s prsti trdno držite sestavine ter zvijte nori s palcema tako, da se stakneta oba konca lističa. Stisnite skupaj s podlogo, da nastane okrogla oblika in kolut pritisnite ob straneh.
  5. Tako naredite tudi druge zvitke. Preostalo narezano zelenjavo porabite za okrasitev krožnikov s sušijem.
  6. Zvitke sušija položite na rezalno desko in z mokrim nožem vsakega razrežite na 6 kosov. Zarežite naravnost navzdol in ne žagajte. Po vsakem rezu očistite nož. Postrezite s sojino omako.

Prehranske vrednosti za 6 kosov:

  • kalorije 97 kcal
  • beljakovine 6 g
  • maščobe 3 g
  • ogljikovi hidrati 12 g
  • vlaknine 1 g
  • holesterol 20 mg
  • natrij 72 mg

Recept je bil objavljen na spletni strani s praktičnimi nasveti za vodenje sladkorne bolezni www.ontrackdiabetes.com.